‘Vandaag geen naaktfoto’s van mezelf maken’

tags:
Userpica

Security-expert Graham Cluley adviseert beroemdheden om een kaartje in hun portemonnee te stoppen: “Vandaag geen naaktfoto’s van mezelf maken”.

Het lijkt misschien een open deur voor celebrities die liever niet hebben dat de rest van de wereld kan meegenieten van hun privéfoto's, maar Cluley heeft een goede reden om met zijn advies te komen. Hij doet dat namelijk naar aanleiding van de recent uitgelekte naaktfoto’s van Heather Morris, die de rol van cheerleader Brittany vertolkt in Glee. Vermoedelijk zijn de foto’s uitgelekt nadat een hacker zich toegang had weten te verschaffen tot de telefoon van Morris.

Ja, Morris is vanzelfsprekend niet de eerste celeb wier gestolen naaktfoto’s op de internets verschijnen. Vorige week had Cluley zijn advies ook al kunnen geven. Toen waren namelijk de actrices Christina Hendricks (Mad Men) en Olivia Munn aan de beurt. Andere bekende hack-slachtoffers zijn: Scarlett Johansson, Christina Aguilera, Lady Gaga en Miley Cyrus.

Gelet op die lange lijst gehackte beroemde dames doen de beroemdheden er volgens Cluley verstandig aan om gewoon helemaal geen naaktfoto’s meer van zichzelf te maken. En om dat te onthouden, stop je dus een briefje in je portemonee. “Sterker nog, dat is een goed advies voor iedereen die overweegt een zelfportret te maken voordat je je kleren hebt aangetrokken”, schrijft Cluley.

De security-expert van Sophos heeft ook nog een boodschap voor de celebrity-websites die de uitgelekte foto’s publiceren. “Als je dat doet, handel je effectief in gestolen goederen. En daarmee bega je zelf een misdaad.”


Mie Ketelkamp, 3 jaren geleden
afbeelding van Mie Ketelkamp

Graham, KOP DICHT man!
Beetje mensen op slechte ideeen brengen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 61 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl