03 :: Whois Geenstijl.nl

Userpica

Ze zijn razendsnel een begrip op internet geworden omdat ze genadeloos van alles publiceren, over iedereen. Behalve over zichzelf. 'Het moet wel een beetje geheimzinnig zijn. Anders blijft er niks over.'

door Francisco van Jole, Marie-Claire van den Berg & Tonie van Ringelestijn

Paniek! Eind maart meldt actualiteitenrubriek Netwerk dat het kabinet dreigt te vallen als gevolg van de weblog GeenStijl. De netrebellen beweren dat ze met honderden in gecharterde touringcars naar het D66-congres zullen afreizen om daar als kersverse partijleden het hernieuwde regeerakkoord weg te stemmen. Twee dagen later verklaart GeenStijl dat het een 1-aprilgrap is, maar de schrik zit er bij de regeringspartij even goed in.
De commotie bevestigt dat GeenStijl het dark horse van de Nederlandse media is, de onverwachte tegenspeler die niemand kent. Steeds vaker duikt de naam op. Het journaal bijvoorbeeld verwees ernaar als bron en in NRC Handelsblad werd de stekelige weblog tot opinion leader van een nieuwe generatie bestempeld. GeenStijl is fel, rauw, vijandig en hetzerig. 'Het leek me een ideale manier om de doelgroep van jonge mannen te bereiken', zegt Alco de Jong van Discovery Channel, die op de site adverteerde. Maar weet hij wie erachter schuilgaan? 'Nee. Daar hebben we ook niet over nagedacht.' De Jong is niet de enige. Niemand weet wie GeenStijl is. Of liever gezegd: wist.

De harde kern
GeenStijl is het geesteskind van Dominique Weesie, sinds twaalf jaar verslaggever bij De Telegraaf. Begin 2003 raakt hij gefascineerd door weblogs die een harde, sardonische toon aanslaan en zich tooien met titels als Retecool en Volkomenkut. Weesie constateert dat deze sites een snaar raken die reguliere media missen, maar dat de ranzige benamingen het echte succes ervan in de weg staan. 'Geen journalist die een bron noemt met kut of reet in de naam.' Hij ruikt een gat in de markt.
Samen met Telegraaf-collega Romke Spierdijk begint hij voorzichtig op zijn eigen homepage een weblog. Ze noemen het, geïnspireerd door een halve fles whisky, GeenStijl. Het is een experiment. Ze willen lol trappen en scoren door hard, subjectief en politiek incorrect te schrijven. Vooral over Nederlandse kwesties, want daar houden lezers van. Die avond dromen ze van een bak geld, eigen kantoortje, een gevulde koelkast en een flipperkast.
Weesie neemt het pseudoniem Fleischbaum aan, Spierdijk noemt zich Rombo. Veel technische kennis hebben ze niet en daarom roepen ze de hulp in van Ruben Seyferth, van sitebouwer en webhoster Wipkip Interactive. Hij ontwerpt de site maar is inmiddels afgehaakt. 'Ze voelen zich beter dan iedereen en kraken alles af', zegt hij nu. 'Ik zou nog een T-shirt van ze krijgen voor het bouwen. Dat heb ik nooit gezien.'
Technische man wordt Oscar van Wijland. Hij is in 2002 veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk en een alternatieve werkstaf voor een computerkraak bij provider Sonera waarbij de gegevens van meer dan honderdduizend klanten werden buitgemaakt. De geruchtmakende hack die gevolgd werd door een dagenlange storing werd indertijd door Spierdijk in De Telegraaf onthuld. Van Wijland wordt op GeenStijl bekend als De Chileen.
Kort na de lancering van GeenStijl meldt Jaap Stalenburg zich. De voormalig sportverslaggever van Veronica mist sinds zijn overstap naar verzekeringsmaatschappij TVM de prikkeling van de journalistiek. Onder dekking van het pseudoniem St*rfucker wordt de pr-man een van de toonaangevende schrijvers: 'Ik hou nu eenmaal van plagen en een fikkie opstoken. Dit is mijn hobby.'
Een andere medewerker is Ambroos Wiegers. De internetjournalist met scoringsdrift bouwde eerder een site over de Bijlmerramp en een weblog met de veelzeggende naam Staatsgeheim.com. Als Prof. Hoxha ontpopt hij zich tot een van de drijvende krachten achter GeenStijl. Aan zijn betaalde werk voor het kopijbureau P7 komt hij na verloop van tijd zelfs niet meer toe. Fleischbaum, Hoxha, Starf*cker en de Chileen vormen de harde kern van de club.

Zelfpromotie
Het grootste probleem voor ieder beginnende weblog is het aantrekken van bezoekers. Daar blijkt GeenStijl een meester in. Op 16 juni 2003 meldt Nu.nl als eerste dat 'de makers van de weblog GeenStijl.nl de airmilespas van 3fm-dj Patrick Kicken hebben gekraakt'. In het bericht staat veel wervende informatie over GeenStijl: 'Ze hebben al dagelijks rond de 5000 pageviews.' Het resultaat is er naar. Die dag wordt GeenStijl door meer dan 25.000 mensen bezocht. 'Vanaf dat moment wisten we dat we het zouden gaan maken', zegt Fleischbaum.
Nieuwssite Nu.nl, eigendom van uitgeefgigant Sanoma, besteedt in de loop der tijd opvallend veel aandacht aan GeenStijl en verwijst tientallen malen naar het weblog. Dat is niet toevallig.
GeenStijl-medewerkster Chris Heijmans, die korte tijd de rubriek Viva Vrijdag verzorgt, is redacteur bij Nu.nl. Later wordt de weblog zelfs door de uitgever benaderd. 'We hebben drie gesprekken met ze gehad', vertelt directeur Paul Molenaar van Nu.nl. 'Wij hadden interesse in hun kennis en aanpak, want het is erg moeilijk om interactiviteit in een gestructureerd medium te passen. Maar op een gegeven moment trokken ze zich terug in een mailtje van drie regels.' Volgens een van de GS'ers zelf omdat ze 'niet in een laboratorium wilden werken.'

Jachtpartijen
Het doel van Weesie, die de strategische koers van de site uitzet, is hier de genadeloze benadering van de Britse tabloids te introduceren. Hij wil afrekenen, man en paard noemen, campagnes voeren. Dat verdachten en criminelen door de media met initialen worden aangeduid bijvoorbeeld, zint hem niet. 'Wij gaan daar een einde aan maken.' Dus publiceert GeenStijl alle gegevens die ze kunnen vinden over verdachten. Als er sprake is van een etnische achtergrond laten de medewerkers geen mogelijkheid onbenut dat te benadrukken. Een van de succesfactoren van de weblog is namelijk dat GeenStijl de vooroordelen van zijn lezers voortdurend bevestigt. Bij tabloids horen woedende menigten die hun frustraties uiten en jacht maken op tegenstanders. Ook dat element is in GeenStijl terug te vinden. Sterker nog, het is een van de pilaren. Elk bericht ontlokt al dan niet schuimbekkend geschreven reacties van de lezers.
Veel mensen die voor dit artikel zijn benaderd, zowel vriend als vijand van GeenStijl, willen alleen off the record informatie verstrekken over de site. Ze zijn bang zelf doelwit te worden. Want met het afmaken van mensen heeft GeenStijl een reputatie opgebouwd. In april bijvoorbeeld richtte GeenStijl meermaals de pijlen op volkszanger Dave van Well (18). 'Het Nijmeegse varkentje Knorretje' wordt hij genoemd vanwege zijn corpulente voorkomen. Ook een verstandelijk gehandicapte Dave-fan wordt bespot en Hoxha wijst lezers op het online gastenboek van de artiest. '˜Vijf dagen lang hebben ze hem getreiterd', zegt de moeder van Dave. 'Hun bezoekers wensten hem dood en schreven dingen als Zal Dave zich voor de trein gooien?' We kregen telefoontjes, midden in de nacht. Ik heb GeenStijl gebeld en een bericht op hun voicemail ingesproken. Niemand belde terug maar mijn bericht stond zonder toestemming wel meteen op hun site.' Dave deed aangifte. De politie noemt de bedreigingen 'te weinig concreet'.

Über-Telegraaf
Het dagelijks menu van de site bestaat uit vijf à negen stukjes die een vast scala onderwerpen bestrijken: criminaliteit, belastingen en subsidies, Marokkanen, linkse politici, auto's, homo's, provincialen, kortom alles wat past in een bevooroordeeld wereldbeeld dat smacht naar bevestiging. GeenStijl is daarmee een soort über-Telegraaf. Tijdens een presentatie aan reclamemakers in het voorjaar van 2005 verklaarde Wiegers: 'We hebben een broertje dood aan traditionele journalistiek. We komen in onze berichtjes heel snel met een mening.' En die mening is uitgesproken rechts.
Juist op internet slaat dat aan. In de Verenigde Staten bleken weblogs al een geschreven variant op het conservatieve geluid van de talk radio, in Nederland is dat niet anders. De hetzerige berichten ontlokken steevast instemmende reacties. 'Daaraan kunnen we zien of iets leeft. Komen er veel, dan bouwen we zo'n onderwerp verder uit, aldus Wiegers.

Angst
Eén zo'n onderwerp is de antirookorganisatie Stivoro. Begin 2004, als het verbod op roken wettelijk is aangescherpt en er een campagne loopt om mensen te laten stoppen, stuit GeenStijl op de opmerkelijk lage stand van de internetstatistieken van de lobbyclub. GeenStijl trekt daarop het beweerde recordaantal van 950.000 stoppende rokers in twijfel. Stivoro erkent dat het slechts gaat om een schatting, maar de webloggers ruiken bloed. Er ontstaat op de site een sfeer van een volksgericht tegen Trudy Prins, directeur van Stivoro. Zij en haar kinderen worden bedreigd. Prins wil aangifte doen maar haar bestuur, dat bestaat uit organisaties als de Hartstichting en Kankerbestrijding vreest met een rel hun fondsenwerving in gevaar te brengen. Prins vertrekt bij Stivoro maar wordt op GeenStijl tot in lengte van dagen bespot. Niet zonder effect: veel mensen die we benaderen over de site willen alleen off the record informatie verstrekken.
De makers lijken zelf trouwens ook bang. Zo vreest Hoxha even dat Bright privé-adressen bekend gaat maken. Stalenburg geeft een andere reden voor huiverigheid. Hij is benauwd voor een arbeidsconflict in zijn dubbelrol als aimabele woordvoerder van TVM en bijtend GS-columnist. 'Tijdens een persconferentie riep ineens iemand: Hé, daar heb je Starf*cker van GeenStijl! Voor mijn werk is dat niet goed.'

Gekken weren
De Stivoro-affaire leidt ertoe dat de webloggers steeds meer beducht raken voor hun eigen aanhang. De door bezoekers geschreven commentaren staan bol van verwensingen en bedreigingen. De makers vrezen dat het op een dag echt uit de hand loopt, dat een gek iets doet en zij de schuld in de schoenen geschoven krijgen. De ergste bijdragen worden weliswaar verwijderd, maar de stroom blijkt niet te stuiten. Het is de directe aanleiding voor een opmerkelijk besluit: op 20 april 2004 stopt GeenStijl. 'We hadden er geen zin meer in. De hele dag loop je politieagent te spelen', zegt Fleischbaum.
Maar het succes blijft lonken en een paar maanden later heropent de site met aangescherpte regels. 'Om de grootste gekken weg te houden' worden er honderden zogeheten ip-bans uitgedeeld, technische blokkades van specifieke computeradressen. Volgens Fleischbaum heeft het voor het sitebezoek geen enkel effect. 'Minder dan een procent van de bezoekers schrijft immers een reactie.'

Half werk
'Hun bezoekers geloven echt alles wat ze schrijven', constateert Webwereld-journalist Maarten Reijnders nadat hij een kritische column aan de site wijdde. GeenStijl sloeg terug met de valse suggestie dat Reijnders de ware persoon was achter de beruchte internetplaaggeest Zeikerdje.com. 'Ik kreeg meteen mail van mensen die dat klakkeloos aannamen.'
De makers beweren dat ze nieuws natrekken, feiten checken, maar is dat ook zo? Zelfs bij de primeur die uiteindelijk het NOS-journaal haalde 'iemand had een geheim document van de marechaussee uit een peer-to-peernetwerk gevist' bleek dat niet het geval. 'We vonden het wel jammer dat ze ons niets gevraagd hebben, maar ja, het is een website, geen pers. Ze passen geen wederhoor toe', verklaart de woordvoerder van het korps. Uit zijn uitleg blijkt dat het voorval in werkelijkheid nog ernstiger was. 'Het ging niet om een lek bij een thuiswerker zoals ze schreven maar om een stand-alone machine bij onszelf.' De marechaussee toont zich overigens zeer tevreden dat GeenStijl nooit de geheime inhoud van het document heeft geopenbaard.
De contacten van GeenStijl zijn meestal - anonieme - tipgevers binnen organisaties. Dat levert weliswaar al snel spectaculaire informatie op, maar het nadeel is dat de betrouwbaarheid van die tipgevers onduidelijk blijft, evenals hun agenda: welk doel dient de tip? Onduidelijkheid is troef als de verhalen van GeenStijl worden nagetrokken. Zo zegt de officiële woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD): 'We hebben wel eens contact met GeenStijl maar minder vaak dan ze suggereren.' Een verklaring voor die discrepantie kan zijn dat de KLPD ook praat met Telegraaf-verslaggever Dominique Weesie, alias Fleichsbaum en niet altijd duidelijk is welke pet hij draagt. Zijn superieuren bij De Telegraaf stelden daar wel vragen bij, bekent de verslaggever. Sinds een paar maanden treedt Weesie dan ook niet meer namens GeenStijl naar buiten. Hij koestert overigens ruime journalistieke opvattingen. Weekblad Vrij Nederland betrapte hem vorig jaar in de krant van wakker Nederland op het verzinnen van citaten en interviews.

Dat niemand weet wie er achter GeenStijl schuilt, komt niet alleen maar door het verlangen naar anonimiteit. Make believe blijkt een van de succesfactoren van GeenStijl. 'Het moet wel een beetje geheimzinnig zijn', bekent Wiegers. 'Anders blijft er niks over.' Het resultaat van die praktijk is de halve waarheid. Zo gaat GeenStijl er graag prat op dat ze nog nooit hoefden te rectificeren. Maar er is nooit een (rechts)zaak geweest waarin dat werd geëist. Dat maakt het plots geen wapenfeit meer. Er worden namelijk zelden rectificatiezaken aangespannen tegen media die niet serieus genomen worden. Wel is er tegen de site een aantal malen aangifte gedaan, onder meer wegens racisme. Maar tot vervolging heeft dat niet geleid.

Chippies
Een van de grootste en vermakelijkste successen van GeenStijl is het gelijknamige zoutje dat in de winkels ligt. Dat komt zo: fabrikant Lays hield vorig jaar een online verkiezing voor een zoutjesnaam: You Name The Flavour. De weblog zag zijn kans schoon en riep de aanhang op massaal te stemmen op de suggestie '˜GeenStijl Doritos'. Andere deelnemers bleken acuut kansloos tegen dat legioen.
Na de overwinning kondigde GeenStijl overigens aan Lays aan te klagen wegens inbreuk op de gedeponeerde merknaam van het weblog. Dat kenmerkt de stijl: altijd schoppen, stoken, zieken. Het is een type amusement dat online goed aanslaat. Maar laat het succes zich ook vertalen naar de gewone wereld, reikt het buiten de beeldschermen? Wiegers beweerde tijdens een presentatie voor reclamemakers: 'In februari was er een studentenfeest op de TU Delft met als thema GeenStijl. Alles was roze en we zagen een boost in onze sales van GeenStijl-T-shirts.' Foto's van het betreffende feest laten echter nauwelijks roze zien en navraag bij de studentenvereniging leert dat de T-shirts niet van GeenStijl afkomstig waren, maar zelfgemaakt. 'We hoopten met de naam GeenStijl de chipfabrikant Lays als sponsor te werven. Dat is mislukt', zegt een organisator.

Exploitatie
Rest de vraag of de site die het Nederlandse deel van internet heeft veranderd, commercieel een succes is. Volgens internetondernemer Michiel Frackers, die gesprekken voerde met GeenStijl over advertentieverkoop, is het lastig om er structureel voldoende geld mee te verdienen: 'Adverteerders willen risico's graag mijden en de anonimiteit maakt ze evenmin aantrekkelijk.' Frackers constateert dat alleen een hoog bereik niet voldoende is. 'Dan kun je namelijk net zo goed op web-log.nl adverteren.'
Op GeenStijl wordt geadverteerd door onder meer Speurders van De Telegraaf en Van der Valk. Hoeveel inkomsten dat oplevert blijft geheim, evenals eventuele honoraria van de medewerkers. Medewerker Rick van Velthuysen, tevens dj bij Radio 538 en de enige die onder eigen naam schrijft, is openhartig: 'Ik zeg wel eens dat ik vijfhonderd euro krijg voor mijn bijdrage maar dat is niet zo. Ik krijg nul komma nul. Dat geld is er ook helemaal niet.'
Volgens de makers worden er na de zomer grootse plannen gerealiseerd en treden ze dan ook naar buiten om een einde te maken aan de anonimiteit. Er zou een radiostation en zelfs een televisieprogramma op stapel staan. Al weet je bij GeenStijl natuurlijk nooit iets zeker. Zo kondigen ze regelmatig aan dat ze de politiek in willen terwijl verder niets daar op wijst. GeenStijl grossiert voornamelijk in het aanklagen en neersabelen. In oplossingen of alternatieven is amper interesse.

Het onmiskenbare succes van GeenStijl - ruim een half miljoen unieke bezoekers per maand, meer dan tienduizend vaste 'reaguurders' - is tot nu toe innig verweven met het ongrijpbare karakter van internet zelf. Het is een populistisch tegengeluid dat vooral ook vrijblijvend is. De inhoud drijft op overschreeuwen en het gemakkelijke gelijk van de grote mond. Die combinatie gedijt goed in het huidige Nederlandse klimaat, maar kan de weblog de populariteit ook bestendigen? Of geldt ook voor GeenStijl zèlf het onder webloggers populaire credo 'het is maar internet'?
Tot nu toe was er in Nederland geen ruimte voor een publicatie met zo'n rabiate toon en provocerende aanpak als GeenStijl, alleen al vanwege huiverige adverteerders. Als de weblog erin slaagt die ruimte te creëren, dan heeft GeenStijl, dat op internet al toonaangevend is, de grenzen van het hele medialandschap definitief verlegd.


pietje, 9 jaren geleden
afbeelding van pietje

Ach, een stelletje overjarige pubers, ex-corpsballen die stoer doen op internet.
De kleuterklas, die zich GeenStijl noemt, vindt het leuk om zich te vermaken met gehandicapten en noemt dat humor.
Een moderator, die zich Joris de Lognazi noemt, need I say more?

willem, 9 jaren geleden
afbeelding van willem

Is het vanwege dit artikel dat Francisco van Jole gehaat wordt op GeenStijl?
Ik moet toegeven dat ik met enige regelmaat op de GeenStijlsite zit te snuffelen, maar vooral omdat ik nieuwsgierig ben naar dit soort Nieuwe Hufterigheid. Alsof het een tak is van dezelfde boom die zinloos geweld op straat en het Korte Lontje voortbrengt.
Verontrustend is wellicht dat het hier om weloverwogen narigheid gaat. Dat doet me dan weer denken aan bruinhemden uit de jaren dertig van de twintigste eeuw, waarover miljoenen onschuldige slachtoffers ons inmiddels niets meer kunnen vertellen. Weesie c.s. hebben een grote hekel aan de nuances die een zorgvuldige analyse van maatschappelijk problemen aan het licht pleegt te brengen. Dat is één van de pijlers onder het fascisme. Weten de GeenStijlredacteuren zelf ook welke risico's ze nemen door als uitlaatklep van 'gesundes Volksempfinden' te fungeren?
Mijn waardering gaat uit naar de drie auteurs van bovenstaand artikel, want ze leggen het een en ander bloot dat ik zelf steeds niet onder woorden wist te brengen.

bezoeker, 9 jaren geleden
bicat, 9 jaren geleden
afbeelding van bicat

Geenstijl steekt ver boven de poel der weblogachtigen uit. Alleen al de hoeveelheid negatieve reacties die geenstijl.nl genereert, duidt daarop. Ego's botsen, voer voor psychologen.

Richard Reekers, 9 jaren geleden
afbeelding van Richard Reekers
Mooi stukkie over een fenomeen. Wat GS zelf betreft - ach... Daar waar internet is, zullen er altijd van dit soort sites zijn. Ze vergelijken met bruinhemden vind ik wat te ver gaan. Wij weten inmiddels wat die tot '45 hebben uigevroten. Zoals we nu nu lachen over Phil Bloom (1ste naakt op NL-TV) zo kijken we vertederd in 2030 naar de GS-records op de WaybackMachine van Archive.Org.
tom_s, 9 jaren geleden
afbeelding van tom_s
Zoals hierboven al duidelijk werd gemaakt, het is eigenlijk een beetje zielig volk. Tekenend voor de huidige maatschappij waarin praatjes meer lijken te betekenen dan echte daden. Zieken is iets wat iedereen kan, mensen die zelf sterker in hun schoenen staan hebben dat niet nodig. Het zegt al genoeg dat deze helden zo anoniem willen blijven, als je een mening hebt moet je daar ook voor uit durven komen open en bloot.
Okke Ornstein, 9 jaren geleden
afbeelding van Okke Ornstein
Ik had de site in een stuk over Wilders op mijn weblog omschreven als "'s lands best gelezen borrelblog" en ontdekte toen dat GS het mongolenleger dat er achteraan hobbelt inzet om "vijandige" sites te bestoken: Ze kwamen met zijn allen "borrelen" op mijn site. Na ongeveer 200 comments - "ga dood/iemand nog een biertje/wilders is zooo" - had ik het idee dat alles wel gezegd was en heb de comments dichtgegooid. Ik begreep dat Femke Halsema iets dergelijks is overkomen en zij sloot haar hele site, maar dat lijkt me overdreven en niet nodig. GeenStijl wordt overgewaardeerd. Ik hou op zich wel van dat rellerige, maar het is niet nieuw en zoals zij het doen beklijft het niet. Ze willen "afrekenen, man en paard noemen, campagnes voeren", maar wat is daar nou helemaal mee bereikt, behalve dan een trouwe schare randdebielen die op commando andere websites aanvallen? Als ze nou écht die bussen naar het D'66 congres hadden gestuurd, maar het probleem is dat ze wel campagnes willen voeren maar tegelijkertijd geen activisten zijn. Met als gevolg een hoop geblaat en weinig wol.
Wim Heitinga, 9 jaren geleden
afbeelding van Wim Heitinga
Hier zie hoe je die zieke gestoorde clown Fleischbaum met zijn mongolide aanhang moet aanpakken.Blijkbaar hebben die gekken nog heel wat lesjes nodig! http://www.volkskrantblog.nl/pub/blogs/entry.php?id=31684
Wim Heitinga, 9 jaren geleden
afbeelding van Wim Heitinga
Hier zie hoe je die zieke gestoorde clown Fleischbaum met zijn mongolide aanhang moet aanpakken.Blijkbaar hebben die gekken nog heel wat lesjes nodig! http://www.volkskrantblog.nl/pub/blogs/entry.php?id=31684
crixus, 9 jaren geleden
afbeelding van crixus
En lees Geen Stijl hoe we een hypocriet als Wim Heitinga aanpakken. Want als Wim werkelijk inhoudelijk tegenspraak krijgt en zich er niet meer uit kan lullen, verwijdert hij de reacties. Is niet netjes, Wim!
Mathijs van Nieuwkerk, 9 jaren geleden
afbeelding van Mathijs van Nieuwkerk
"Always look on the bright side of life..."
Robin Ruigpoot, 9 jaren geleden
afbeelding van Robin Ruigpoot
Goed artikel! bedankt.
crixus, 9 jaren geleden
afbeelding van crixus
Klik op de link van mijn naam een lees wat Wim Heitinga van anderen vindt die het met hem oneens zijn. Reageert Wim inhoudelijk? Nee, hij scheldt op een manier waar hij bezoekers van GeenStijl van beschuldigt. Het nu volgende bericht wil Wim Heitinga, hypocriet, niet op zijn blog laten staan. De deconfiture van een zelf benoemd intellectueel en moraalridder. -------------- Wel reageren op een post, maar de reactie waar je op reageert niet laten staan? Nu maak je het echt wel bont Willem! Mijn reactie was niet op je "complimenteuze" stukje maar op je reacties op anderen alhier. Dat wil maar niet tot jouw botte hersens doordringen. Het is natuurlijk een loos blog als je geen kritiek verdragen kan. Ik ben geen sektelid, lieverd, ik ben een onafhankelijk denkend mens die het niet eens is met jouw hypocrisie. En als ik domheid en hypocrisie aantref bestrijd ik dat. Zou je toch bekend moeten voorkomen. Dus voor de volledigheid van je lezers: Wim reageerde op het volgende stukje van me, dat natuurlijk pijnlijk is voor Wim, en zoals u kunt lezen heeft zijn kinderachtige reactie inhoudelijk daar niks mee te maken. Citaat: De hypocriet preacher, die op Geenstijl mij quotes toedicht die ik niet heb gemaakt Als je iemand voor hypocriet uitmaakt zul je dat toch ook moeten aantonen met voorbeelden, beste Wim. Op deze manier ben je alleen maar dom aan het schelden, waar je nu juist die GS-mongooltjes van beschuldigd. Wat ben je dan zelf? Juist een hypocriet. Bovendien kun je zelf inderdaad geen quotes maken, dat doet iemand anders van stukjes en uitspraken die je doet. Als iemand anders je citeert heet dat een quote. Maar slecht taalgebruik en slecht nadenken gaan hand in hand Dit stukje stond er al, en had Wim weggehaald, omdat de mening hem niet aanstond, en hij heel goed wist dat de scribent groot gelijk heeft. Maar ja, een logische onweerlegbare en deugdelijke aanval op zijn eigen uitspraken duldt Wim niet, want Wim heeft namelijk altijd gelijk. Dan moet de vrijheid van meningsuiting er maar aan geloven. Zo belangrijk is dat principe niet. Het heilige doel: namelijk aantonen dat Geen Stijl bevolkt wordt door mongolen en idioten wordt ondermijnt door een reactie die het tegendeel duidelijk maakt. Dan staat Wim in zijn hemd, en dat kan natuurlijk niet. Dan gaat Wim nog liever wat harder schelden, net zo als de types die hij zo haat op Geen Stijl: Ik citeer: Wel ben jij zo'n mongolide exponent van het gs-logje Waar zie jij ergens staan dat ik idioot preacher een racist zou hebben genoemd?. Bij voortduring noem je GS reaguurders racisten, impliciet en expliciet. Nee, je noemt geen namen, maar als je het algemeen noemt mag iedereen zich daardoor aangesproken voelen. En als je met je eigen woorden om je oren geslagen wordt, lieve Wim, moet je wel zo fatsoenlijk zijn om dat ook aan je overige lezers te laten lezen. Nou, niet meer zo flauw zijn. Wees een vent en laat ook oprechte kritiek eens staan, en niet alleen commentaartjes waar je met een *proest* en *hahahaha* vanaf komt. Wim roept weer wat nieuws: Alleen zijn het niet studentenpikkies, maar kansloze steuntrekkers Je hebt zelf ook nogal wat tijd om handen valt me op. Moet er niet gewerkt worden? Rijk kun je ook niet zijn, anders had je wel je eigen domein met eigen servers voor je kansloze blogje.
bezoeker, 9 jaren geleden
afbeelding van bezoeker
Waar kan ik me aanmelden voor het koekhappen?
crixus, 9 jaren geleden
afbeelding van crixus
Zelfs het linkje naar deze pagina wil Meneer Heitinga niet laten staan in zijn blogje. Wat een jammerlijke afgang. Wim Heitinga, hypocriet, slecht verliezer en intellectueel van lik-m'n-vestje.
Wim Heitinga, 9 jaren geleden
afbeelding van Wim Heitinga
Het stijlloze meneertje crixus, heeft bij mij gisteren een IP-ban gekregen. Dit na meerdere vervelende niet terzake doende comments van hem op mijn weblog en op het gs-logje. En als een echte stijlloze huilebalk gaat meneer dan onzin zoals hierboven met proxy's bij mij spammen. Uiteraard worden comments van gebande geenstijl idioten verwijdert van mijn log. Vandaar dat meneertje hier bij jullie komt uithuilen. Is hij niet zielig? En verwacht ook maar een hoop positieve comments over hem hieronder die hij zelf maakt met proxy's. De link naar dit log blijft gewoon aanwezig. De eigenaar van dit weblog heeft het daar geplaatst en het blijft dus gewoon staan. Sterker nog, deze website staat in mijn linklijst. Nou, wens jullie hier sterkte met het gevalletje crixus.
Moros, 9 jaren geleden
afbeelding van Moros
Goed artikel van Crixus. Beter dan zij die verblind zijn door het heldere licht.
bezoeker, 9 jaren geleden
afbeelding van bezoeker
"als je een mening hebt moet je daar ook voor uit durven komen open en bloot." Om vervolgens doodgeschoten te worden of de ambasade van je eigen land overal ter wereld met de grond gelijk gemaakt zien te worden?
TM, 9 jaren geleden
afbeelding van TM
Een weblogger zoals de heer Heitinga, die alleen die postings laat staan die hem persoonlijk bevallen, is op de lange duur kansloos. Racisme en discriminatie: ze dienen beiden bestreden te worden, zeker online. Het weghalen van, in het algemeen, de blogger niet welgevallige postings is echter een zwaktebod dat een weblog degradeert tot een online poezie-album. Als GeenStijl de ketel is dan is de heer Heitinga zeker de pot. Overigens dank voor een overzichtelijk artikel over de achtergronden van GeenStijl. Goed leesbaar! TM.
crixus, 9 jaren geleden
afbeelding van crixus
Citaat: En als een echte stijlloze huilebalk gaat meneer dan onzin zoals hierboven met proxy's bij mij spammen.
Lieve Wim,
Je noemt het onzin, maar je weigert er inhoudelijk op in te gaan. Ik snap dat je de uitdaging niet wilt aangaan, omdat je met redelijke argumenten mijn aantijgingen niet logisch kunt weerleggen. Dan ga dus iemand maar huilebalk noemen, of idioot of mongool. Dat mag van mij allemaal, maar besef wel dat je jezelf daarmee dieper in het stijlloze moeras laat zinken dan je zelf denkt. Dus: welkom in het stijlloze mongolenklasje, om in je eigen woorden te spreken. Een discussie, zoals die op Geen Stijl in alle openheid gevoerd mag worden, is op het blogje van Wim Heitinga niet mogelijk als hij dat zelf niet kan winnen. Dat is pas echt zielig.

En tja, dat je mijn reacties niet op je eigen blog wilt hebben omdat het jou in alle redelijkheid neerzet als de persoon die je bent, namelijk een 'wannabe' intellectueel en hypocriete moraalridder, toont dat alleen maar aan. Ik heb me nooit verlaagd tot jouw niveau om mensen uit te schelden voor iets wat ze niet ook zijn, en zal dat ook niet gaan doen. Ik kan je niet belachelijker dan je zelf al doet doot je uitspraken. Ik zou dus willen zeggen: ga daar vooral mee door, ik zal je dat niet proberen te beletten, zoals je mij dat wel doet.

Het is merkwaardig dat je mijn stukjes zo vermakelijk vind, maar niemand de kans geeft op jouw blogje te laten meelachen door alles meteen te wissen. Dat is dan wel een heel autistische manier van een grap delen. Maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.
Wim Heitinga, 9 jaren geleden
afbeelding van Wim Heitinga
Ik zal me nog één keer verlagen door op het gevalletje crixus te reageren. Meneertje heeft op zijn vragen antwoord gehad op mijn log, dat hij het niet wilt zien is dan ook zijn probleem. Daarbij, mensen met een ip ban worden verder door mij ook niet meer te woord gestaan op mijn log en spam via proxy's wordt verwijdert. Al kom je met nog 10 vragen crixus, je had je maar moeten gedragen.
preacher, 9 jaren geleden
afbeelding van preacher
Aangezien dit de enigste manier is om kritiek te kunnen spuien op meneertje achter de knoppen Heitinga, reageer ik hier ook maar. Er stond een zeer uitgebreide en goed geschreven post van TM net nog op z'n blog, maar die is nu ook verwijderd. En dat terwijl TM op geen enkele wijze over de schreef ging. Ook de bijval van ' Waarde' op die post is inmiddels verwijderd. Net als mijn formele verzoek om mijn IP-adres van z'n blogje af te halen en mjn kritiek op de reactie van Nachtvlinder, die Retecool zo'n voorbeeld van fatsoen vindt. Nou Nachtvlinder, ik hoop dat je dit nog leest.... http://www.retecool.com/comments.php?id=14260_0_1_0_C Door mijn reactie's op Heitinga's blog heb ik op geen enkele manier een IP-ban verdiend. En als hij mij hypocriet vindt omdat ik ondanks mijn afkeur toch zijn log volg, dan is hij toch zeker ook zeer hypocriet aangezien hij schijnbaar alles volgt bij GS.De enigste manier om alle reactie's op z'n post te lezen is overigens door het nauwlettend te volgen. Ik wou nog even het doorzettingsvermogen van Crixus prijzen omdat hij zich, ondanks verwoede pogingen van Wim, niet monddood laat maken.
crixus, 9 jaren geleden
afbeelding van crixus
Citaat: Meneertje heeft op zijn vragen antwoord gehad op mijn log, dat hij het niet wilt zien is dan ook zijn probleem
Lieve Wim, Door op denigrerende wijze overal het verkleinwoord "tje" achter te plakken, maak je jezelf echt minder kleinzielig.
Het punt is nu juist dat je geen antwoorden geeft, maar de vragen doelbewust verwijdert. Dat is gemankeerde logica en heeft een naam: drogreden. Je hebt op je blogje een link staan naar een lijst van fallicious arguments. Dat staat natuurlijk heel erg leuk en intellectueel, maar als je er zelf geen nota van neemt en drogeredenaties gebruikt om je gelijk te halen toon je alleen maar meer aan dat je een pseudo-intellectueel bent.

Een cruciale fout van je denkwijze is dat je mij nu juist wel te woord staat, door een op je blogje een reactie te geven op het commentaar dat ik hier 15 maart 18:07 heb gegeven en dat je bij herhaling verwijdert hebt. Daarbij is het merkwaardig dat je mijn bijdragen als spam betitelt, maar er niet voor schroomt zelf op dit weblog spam te plaatsen, tot 2 keer toe, op 5 maart 14:42 en 14:43. De pot verwijt de ketel, keer op keer. Ook dat staat in het lijstje drogredenen waar je naar toe linkt op je eigen blog. Het is me allang duidelijk dat je je niet inhoudelijk wenst te verdedigen omdat je dat niet kan. En wat onbehoorlijk gedrag betreft: daar ben ik niet mee begonnen. Wie het balletje kaatst mag het ook terugverwachten.
Avé,
pensitori te salutant
preacher, 9 jaren geleden
afbeelding van preacher
Overigens een zeer goed geschreven stuk over GS hierboven. Geen speld tussen te krijgen, maar zeer feitelijk.... Ik begin me inmiddels af te vragen of Wim Heitinga geen onderdeel vormt van het GS-circus, aangezien hij vaak reageerde op het voormalig blog van Lucas de linkse lul en ook via ANS contact met hem had. Hier overigens een link naar het laatste (gecensureerde) stukje bij ANS van Lucas waar Wim ook reageert. http://www.ans-online.nl/columns/de-allerrrlaatste-lucas Een link naar het ongecensureerde stuk voor de nieuwsgierigen. http://dzenperest.web-log.nl/log/4947948 Na een mail van ondergetekende aan de redactie van GS, wanneer ze eindelijk eens Wim Heitinga gingen aanpakken, kreeg ik al vrij snel een reactie van Lucas himself dat hij het beter vond om dat 'sujet', zoals hij Wim noemde, te blijven negeren. Wat op zich al wonderbaarlijk is, want ik heb geloof ik nog nooit een antwoord op m'n mailtjes naar de redactie gekregen. Is dat een gevalletje van alles voor naamsbekendheid en ter 'vermaak' van hun achterban? En wie is Wim eigenlijk? Via Google krijg je pas vanaf ongeveer begin dit jaar enige hits wat Wim betreft.
Preacher, 9 jaren geleden
afbeelding van Preacher
Mooie avatar trouwens Wim. Je geilt zeker wel op die motorpolitie....;-) http://www.dotbb.be/phpbb21/viewtopic.php?p=121&highlight=&mforum=lwhf#121
crixus, 9 jaren geleden
afbeelding van crixus
Nee, Wim Heitinga is zo gefingeerd als wij allemaal. Wij zijn allen verzinsels van Fleischbaum. Wim Heitinga incluis. Je weet toch dat het allemaal een publiciteitsstunt is van GS? Ook bovenstaand artikel, en alle commentaren, en Wim's blogje... ;-)
preacher, 9 jaren geleden
afbeelding van preacher
M'n lol om bij GS wat te posten begint helaas drastisch te verminderen door dit idiote gedoe, Crixus... Overigens ben ik de bastaardzoon van de Chileen, maar dat terzijde...;-) En wie is nou weer die Preacher met hoofdletter ' P'.... *krabt wat achter z'n oren.*
preacher, 9 jaren geleden
afbeelding van preacher
Wahahaha, Diagnosis Typhus in de tegenaanval.... http://www.volkskrantblog.nl/bericht/38892
Erwin van der Zande, 9 jaren geleden
afbeelding van Erwin van der Zande
Goedenavond mensen. Gaat lekker hier?
preacher, 9 jaren geleden
afbeelding van preacher
Ja hoor, Erwin ! Excuses voor enig misbruik van je space, maar goed geschreven artikel ! Ik geloof dat we nu dankzij Dia een andere uitlaatklep gevonden hebben..... Voel je vrij om het een of ander te verwijderen.;-) Solly nog !
crixus, 9 jaren geleden
afbeelding van crixus
@Erwin:
Het was niet nodig geweest als de heer Heitinga zijn zelfgekozen oorlog niet op zijn weblogje wenst te voeren. Zelf gekozen oorlog zei ik? Ja, want als Geen Stijl een gastenboek online zet is meneer Heitinga ook van de partij om te spammen. In het (thans verwijderde) gastenboek van het Leids Dames Dispuut Cassis verklaarde Wim de oorlog aan Geen Stijl. Maar hij wenst die oorlog niet op zijn eigen weblog.
Dat is natuurlijk kinderachtig en flauw, maar we hebben een alternatief hoor. Hier heeft Diagnosis Typhus een alternatief slagveld annex satire op Wim Heitinga's weblog geplaatst. Dus we zullen Bright er niet meer voor misbruiken. Het moest even om Wim op z'n plaats te zetten.
Mijn excuses hiervoor, en ik hoop dat jullie de reacties wel laten staan.
Erwin van der Zande, 9 jaren geleden
afbeelding van Erwin van der Zande
Reacties blijven hier gewoon staan tenzij er wetten worden overtreden of het spam betreft. Jullie zijn altijd welkom.
Jan.S, 9 jaren geleden
afbeelding van Jan.S
En dan gaan die lutsers van GS ook nog in zee met de Telegraaf! Ik hoop dat ze héél erg ver de zee in gaan......
WH, 9 jaren geleden
afbeelding van WH
Geplaatst op 19 maart 2006 10:22 door Wim Heitinga internet - Opheldering Na weken van speculaties over Wim Heitinga en zijn beweegredenen op voornamelijk de website Geenstijl.nl lijkt het mij nu tijd om opening van zaken te geven. Dit uiteraard niet alleen ten opzichte van Geenstijl maar ook aan u hier op het Volkskrantweblog en de voormalige website Lucasdelinkselul.nl. Als een inmiddels 10 jaar in het buitenland wonende Nederlander ben ik blijvend geïnteresseerd gebleven over het reilen en zeilen in Nederland. Dit voornamelijk via de vele Nederlandse websites op internet. Een van die websites was Geenstijl.nl. Aanvankelijk was voor mij deze politiek incorrecte site gewoon erg leuk en kwam daar dan ook regelmatig lezen. Sinds de moord op Theo van Gogh begon ik het daar steeds minder prettig te vinden. Het kwam bij mij over alsof de redactie deze vreselijke moord als excuus begon te gebruiken om ophitsende Moslimbash topics te plaatsen. Aan deze stroom van opruiende topics leek maar geen eind te komen en gezien de popularitiet en de vele reacties onder deze topics van de Geenstijl reageerders zag het er niet naar uit dat van deze ingeslagen koers afstand genomen zou worden. Het meeste waar ik mij aan stoorde was dat de meest walgelijke racistische commentaren gewoon konden blijven staan. Ook het vaak terugkerende gastboek terreur, waarbij voornamelijk dames virtuel aangerand worden was mij een doorn in het oog. Deze terreur wordt zoals op mijn blog te zien is door sommige als gewoon gezellig bestempeld. Anderen zijn van mening dat als je een gastboek op internet hebt je er gewoon zelf on vraagt om door het Geenstijlleger lastig gevallen te worden. Iets dat je regelmatig daar kunt lezen. Een tijdje heb ik met de gedachte gespeeld om mij op die site te registreren en mijn ongenoegens daar in de commentaren duidelijk te maken. Regelmatig heb ik anderen dit zien doen maar de vreselijke reacties op die mensen van de reageerders aldaar heeft mij doen besluiten om dit op een andere manier te gaan aanpakken. Mijn plan was om op web-log.nl een blokje te starten waar ik kritiek wilde gaan geven op hun met betrekking tot bovenstaande zaken, en dit met dezelfde terminologie en arrogantie waarmee zij zich bedienen. Uiteraard ook gebruikmakend van hun aangenomen lijfspreuk ‘’Tendentieus , ongefundeerd en nodeloos kwetsend’’, iets wat zij zelf héél leuk schijnen te vinden. Wanneer je denkt een boodschap te hebben wil je natuurlijk wel gehoord worden, en wie luistert er nu na iemand die noch één profiel noch bekendheid heeft op een obscure weblogje. Vandaar dat daar eerst aan gewerkt diende te worden. In November vorig jaar ben ik mijn profiel op de website van de bij Geenstijl ingehuurde trol, Bert Brussen aka Lucasdelinksel*l, gaan opbouwen. Wetende dat daar voornamelijk reageerders en bezoekers van Geenstijl kwamen. Voornamelijk, dus niet alle. Over de reageerders aldaar kan ik niet anders dan positief zijn. Het zijn dan ook voornamelijk prettige en sociaal ingestelde personen. Enja, ik voel me best schuldig dat ik hen gebruikt heb voor dit doel. Zij zijn het dan ook niet waar ik mijn pijlen op wilden richten. Belangrijk voor dat profiel was om die zoveel mogelijk te laten lijken op die van de gemiddelde Geenstijl reageerder. Een persoon dus die tegen alles wat links is schopt, daar constant kritiek op uit en als ‘’extreem’’ omschrijft. Zich ophoudt aan de rechter kant van rechts en vooral boos is belastingen te moeten betalen die uitgegeven worden aan minder bedeelden, die in zijn ogen lui zijn, en aan ‘’linkse’’ subsidies. Op dit provocerend gedrag kwam natuurlijk veel reactie en terechte kritiek van de reageerders aldaar. Vooral Lucas, oh ironie, heeft een grote bijdrage gelevered aan het tot stand komen van het mij gewenste profiel. Nadat in Januari het Volkskrantweblog veel ter sprake kwam op lucasdelinkselul.nl, dit vanwege de Candy Barr hoax, uitgevoerd door Robert Engel die daar redacteur was geworden nadat Bert Brussen op 1 Januari jl bij Geenstijl in vaste dienst (lees betaald) ging werken. Na op het volkskrantweblog rondgekeken te hebben leek mij dit het ideale podium om hier mijn blog te beginnen. Het is alles wat de gemiddelde Geenstijllezer veracht en was dus uitermate geschikt voor mijn project. Op lucasdelinkselul.nl heb ik ze laten weten dat ik hier dan ook een blog zou beginnen om de linksen of ‘’slinksen’’ gek te maken. Hier op het volkskrantweblog ben ik dus begonnen met het maken van stukjes die voornamelijk bedoelt waren om mijn opgebouwde imago in stand te houden dan wel te bevestigen. Om niet meteen van dit blog verwijdert te worden en mijn kans te missen Geenstijl.nl aan te pakken, ben ik eerst begonnen met een paar rustige stukjes met een duidelijke rechtse mening maar waar ik ook mijn sociale gezicht heb laten zien. Op 9 Februari jl heb ik mijn eerste stukje gewijd aan Geenstijl met Lucas in de hoofdrol, sindsdien ben ik dan ook de aandacht uit de hoek gaan krijgen waar ik mij voornamelijk op richte. Geenstijl.nl dus. Op 11 Februari heb ik dit laten volgen met het stuk Geenstijl.nl waar ik dan ook mijn kritiek, en met een recente Geenstijl topic als voorbeeld, keihard heb neergezet. Ik heb dit stuk dan ook gemaakt precies in de stijl van Geenstijl. Dus stigmatiserend, tendentieus en nodeloos kwetsend. Mede dankzij het veelvuldig reageren hierop door Geenstijl redacteur Bert Brussen is het niet alleen bij kritiek gebleven maar groeide het uit tot een ware hoax waar ze nu nog dagelijks in de kolommen van Geenstijl over praten. Om de verwarring en mijn imago onder het Geenstijl publiek in stand te houden danwel te vergroten ben ik een aantal ‘’verwerpelijke’’ politieke stukjes gaan schrijven die ook hier op dit weblog de nodige stof heeft doen opwaaien. Voor degenen die ik hiermee op dit weblog heb gekwetst wil ik mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden. Op 13 Maart jl heb ik nogmaals een stuk met complimenten voor verbeterd gedrag van Geenstijl gemaakt. Hierin heb ik wederom in de dezelfde arogante toon van Geenstijl hun een compliment gemaakt ten aanzien van het verminderen van hun laakbare Moslimbash topics de afgelopen maand en de gelegenheid gebruikt om hun internet terreur op gastboeken van dames aan de kaak te stellen. Gezien de vele reacties en speculaties over mij in de kolommen van Geenstijl de laatste dagen en het onophoudelijk zieken met proxy IP’s van een aantal gekwetste Geenstijl reageerders, lijkt mij het beste om nu opening van zaken te geven aan iedereen over mijn beweegredenen van dit alles. Dit zal tevens mijn laatste bijdrage zijn, zeker gezien het feit dat mijn boodschap nu luid en duidelijk bij Geenstijl en haar publiek is aangekomen. Wel hoop ik dat diegene die het met mij eens zijn, dat er een tegengeluid moet zijn aan het onnodig zieken en Moslimbashen van Geenstijl, dit kenbaar blijven maken in de kolommen van dat log of er elders stukjes over gaan schrijven. Op deze plaats wil ik ten eerste de reageerders van lucasdelinkselul, voornamelijk christinA, Francois Labarbe en Conan mijn verontschuldigingen aanbieden voor het feit dat ik jullie een lange tijd voor de gek heb gehouden. Ik heb jullie als personen zeer hoog zitten. Tevens wil ik Geenstijl redacteur Bert Brussen bedanken, zonder zijn inbreng had ik dit project niet op deze wijze kunnen uitvoeren. Bert, no hard feelings I hope? PS. Op dit topic kan door iedereen gereageerd worden en tevens zijn alle IP bans opgeheven. Kritiek zal gewoon blijven staan, maar spam, kwetsende en ziekende comments worden niet gepubliceerd. Groeten, Wim Heitinga
manna, 9 jaren geleden
afbeelding van manna
beste WH, je bent gewoon iemand die smacht naar aandacht. in elk artikel van je geef je een link naar je eigen weblog en je verhalen zijn niet consequent. ik geloof dus echt niet dat dit je laatste bijdrage zal zijn. tip: neem een vriendin of vriend en probeer het op deze wijze.
DiagnosisTyphus, 9 jaren geleden
afbeelding van DiagnosisTyphus
@manna Die weg is hij vast al wel eens ingeslagen (een vriend in zijn geval, als ik z'n hoofd zo bekijk). Maar denk je dat zo'n relatie langer dan een week stand houdt?
Erwin van der Zande, 9 jaren geleden
afbeelding van Erwin van der Zande
Heel verhaal, Wim. Op zeker de langste reactie tot nu toe op Bright.nl!
thepinquin, 9 jaren geleden
afbeelding van thepinquin
Tjek even het forum op vkmag.com !
dimi, 9 jaren geleden
afbeelding van dimi
Hee Erwin, goed artikel! Erg informatief. Thanks! Ik zou bijna nog een keer een abbonement nemen op bright, maar die heb ik al. - - - Don't read beautymagazines, they will only make you feel ugly
Tonie van Ringelestijn, 9 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn
Eh, Erwin heeft het artikel alleen gepubliceerd, niet geschreven, Dimi ;)
Rene van der Velde, 9 jaren geleden
afbeelding van Rene van der Velde
En dan zijn er nog steeds mensen die erop hopen dat dergelijke blogs zich een beetje 'neutraler' op zullen stellen, zowel qua standpunten als qua woordkeus? Tevergeefse moeite als je het mij vraagt. Rene
cugel, 9 jaren geleden
afbeelding van cugel
Heel verhelderend, het artikel (bedankt Erwin) en de commentaren (bedankt crixus, preacher & wim). Ik was ook geregeld reaguurder in die tijd op LdLL en GS, maar vanwege tijdgebrek heb ik me moeten beperken tot ongeregelder lezen en commenten.
bezoeker, 9 jaren geleden
afbeelding van bezoeker
Whahaha prachtig vind ik dat al die jaloezie. Het juist de corpsballen die zo baalen van geenstijl.nl Er wordt altijd gezeurd over kritische media en als die er dan is dan is het weer niet goed. Voorlopig lacht de redactie van geenstijl zich rot en zijn ze voorlopig de `onaanraakbare` van het internet en de gehele media...bllleehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dikke neus!!!
bezoeker, 9 jaren geleden
afbeelding van bezoeker
het linken naar deze pagina leverde mij direct ene i.p. ban op . en mn bijdrage werd direct weggehaald.dat zegt genoeg , bovenstaande willen ze niet gelezen hebben door hun bezoekers
castor, 9 jaren geleden
afbeelding van castor
i.p. ban op geenstijl dus...
Stonehead, 9 jaren geleden
afbeelding van Stonehead
Dat weet je niet. Misschien wil GS dat best, maar moet Bright er dan eerst voor betalen. Tenslotte werden de eerste vier Bright-uitgaven telkens bij verschijning ge-guerilla-market met een eigen posting op GeenStijl. In één geval werd zelfs een PDF van het hele blad online gezet, wat alleen maar mogelijk moet zijn geweest dankzij medewerking van Bright zelf.
Googledaddy, 8 jaren geleden
afbeelding van Googledaddy
Geenstijl staat voor Onbeschoft,immers internet afstruinen en iedereen met naam of faam in de zeik nemen,komt nog bij dat ze natuurlijk via hun moederschoot de Telegraaf toegang hebben tot allerlei kanalen die voor andere webloggers gesloten zijn!Eigenlijk is GEENSTIJL een soort Poetin(Stalin)van het nederlands internet!Ik heb enkele male kritiek geuit,door hun uit te maken voor linkse telegraaf kontenlikkers en dat soort termen, en ben voor altijd gebanned!Dus tegen kritiek kunnen deze linksebollen niet! Maar laten we ook niet vergeten dat een aantal BN-ertjes maar wat graag in de logs van Geenstijl willen opduiken,ze smeken erom want ja alles wat er over deze BN-ertjes wordt geschreven maakt ze niet uit,voor hun is het een manier hun status en naamsbekendheid op te krikken,zelfs super-advocaatje Brammetje Boulevard geilt erop! Kortom Geenstijl is de Boulevard van het web!
khaz, 8 jaren geleden
afbeelding van khaz
Maar zeg eens, vindt iemand dit een normale reactie? http://www.geenstijl.tv/2007/03/rutger_ontmoet_francisco_van_j.html
Da Real Wim Heitinga, 8 jaren geleden
afbeelding van Da Real Wim Heitinga
De reacties van ene Wim Heitinga hierboven zijn niet van de echte Wim Heitinga ! Er is maar een echte Wim Heitinga, aka Da Real Wim Heitinga, en dat ben ik niet !
niet zuur, 8 jaren geleden
afbeelding van niet zuur
Wat een zuuuuuur artikel. ik bekijk geenstijl om af en toe hard te lachen en eens iets te lezen waar ik hete heerlijk niet mee eens ben, maar stiekum toch een beetje wel. en lekker niet politiek correct, daar wordt niemand beter van. en dan dit zuuuuuure stukje waar op elke regel wel gezegd wordt hoe zeikerig geen stijl is. wat is dit dan?
  • Volgende


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 55 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl