10 films waar we naar uitkijken in 2012

Userpica

Met onder andere nieuwe scifi van Ridley Scott, Nolans Batman-slotstuk en Peter Jacksons terugkeer naar The Shire.

De beste film van 2011 kwam uit onverwachte hoek: Drive. Het was de bekroning van Ryan Gosling alias 'The Gos' tot dé filmster van dit moment, die afgelopen jaar tevens schitterde in The Ides of March en in Crazy, Stupid, Love. Naast Drive waren Black Swan en Source Code mijn persoonlijke favorieten. Drive had ik niet zien aankomen, de andere twee films stonden in het vooruitzicht van vorig jaar. Daar stond overigens ook Battle: Los Angeles in die ontzettend tegenviel. Zo zie je maar. Eens kijken wat dit filmjaar voor ons in petto heeft.

2012 belooft veel superhelden, mythes en sprookjes. Dat krijg je met al de crises. Noemenswaardig zijn The Avengers, de voorlopige climax van Marvel's masterplan, Jack the Giant Killer van Bryan Singer, Star Trek 2 en Wrath of the Titans. Ik zet m'n vraagtekens bij de remake van Paul Verhoevens Total Recall, de verfilming van het bordspel Zeeslag en de film Rock of Ages waarin Tom Cruise zijn onuitwisbare optreden in Magnolia dunnetjes overdoet als zanger van een heavy metal band. En oh ja, er komen ook nog wat 3D-films uit. Het feit dat de bekendste titels oudgedienden zijn als Star Wars en Titanic is veelzeggend. Op naar de films waar we echt naar uitkijken.

 

Hugo :: site trailer imdb :: Een van de weinige films die de drie dimensies op het witte doek de moeite waard maakt. Regisseur Martin Scorsese tovert een wonderlijke film uit zijn hoed over een vernuftige jongen die als wees opgroeit op een treinstation in Parijs waar hij alle klokken op tijd laat lopen. Hij probeert daarnaast de steampunk robot, een zogeheten automaton, van zijn vader af te maken. De film is een ode aan de Franse filmmaker en uitvinder Georges Méliès. De film verschijnt 9 februari in de bioscoop.

The Hunger Games :: site trailer imdb :: Een sciencefictionfilm met een hoog Lord of the Flies gehalte. De VS zijn ineengestort en vervangen door het land Panem. Elk jaar kiest de hoofdstad uit de twaalf districten van het land een meisje en een jongen die een deathmatch moeten spelen die live via tv wordt uitgezonden waar de bevolking verplicht is naar te kijken. Klinkt morbide, wordt vast een feest van menselijkheid. 29 maart in de bios.

Prometheus :: site trailer imdb :: Ridley Scott, beroemd om zijn films Alien en Blade Runner, keert eindelijk terug naar het scifi-genre. Eind 21e eeuw ontdekt de crew van het ruimteschip Prometheus een buitenaardse beschaving die wijst op wortels van de mensheid. Met rollen voor onder andere Charlize Theron als corporate bitch, Michael Fassbender als android en Noomi 'Millennium' Rapace. De verwachtingen zijn hooggespannen, de releasedatum is 30 mei.

 

The Dark Knight Rises :: site trailer imdb :: Het slot van Christopher Nolans uiterst succesvolle Batman-trilogie. Christian Bale speelt wederom miljonair Bruce Wayne die op afstand leeft van Gotham City. Hij wordt teruggelokt door een waarschuwing die verwijst naar de Occupy-beweging: 'You and your friends better batten down the hatches because when it hits, you’re all going to wonder how you ever thought you could live so large and leave so little for the rest of us.' Bad guy is dit keer Bane (wie?). Het spektakel barst 27 juli los. NB: Eerder die maand maakt een andere superheld een herstart in The Amazing Spider-man, de reincarnatie van Superman volgt in 2013.

Brave :: site trailer imdb :: Na twee sequels, Toy Story 3 en Cars 2, komt Pixar dit jaar met een nieuwe animatiefilm. Brave is bovendien Pixars eerste sprookje en de eerste featurefilm na het overlijden van studio-eigenaar Steve Jobs. Het verhaal is gesitueerd in middeleeuws Schotland waar de roodharige prinses Merida onconventioneel gedrag vertoont dat chaos veroorzaakt in het koninkrijk. Een wat donkere film voor Pixars doen. Wordt 2 augustus verwacht.

Argo :: imdb :: Na Gone Baby Gone en The Town opnieuw een thriller van acteur-regisseur Ben Affleck. De film is gebaseerd op het Wired-artikel How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans From Tehran uit 2007, over hoe de geheime dienst samen met de Canadese overheid in 1979 zes Amerikaanse diplomaten uit Iraanse gijzeling wil bevrijden door zich voor te doen als locatiescouts voor de fictieve scifi-film Argo. Verschijnt 20 september. (NB: De afgebeelde filmposter is die van de fictieve film.)

 

Skyfall :: site imdb :: Naast de rol van Mikael Blomkvist in de Amerikaanse remake van de Millennium-trilogie keert Daniel Craig 1 november terug als 007 in de 23e Bond film. De bad guy is dit keer Javier Bardem, waarschijnlijk dankzij zijn indrukwekkende rol in No Country for Old Men, en een van de Bond-girls is de francaise Bérénice Marlohe. Bonds baas M en gadgetwiz Q zijn uiteraard ook van de partij.

The Hobbit: An Unexpected Journey :: site trailer imdb:: Tolkien-fans kunnen uitkijken naar het eerste deel van een tweeluik die geldt als prequel op de succesvolle Lord of the Rings trilogie. Dit keer gaan dertien dwergen onder leiding van de jonge Bilbo Baggins op een queste om dwergenkoninkrijk Erebor terug te veroveren op de draak Smaug. Peter Jackson doet opnieuw de regie, maar er zijn meer oude bekenden: Ian McKellen als Gandalf, Cate Blanchett als Galadriel, Elijah Wood als Frodo, Orlando Bloom als Legolas en Andy Serkis als - kuch - Gollum. An Unexpected Journey verschijnt 13 december, There and Back Again volgt eind 2013.

Django Unchained :: imdb :: Het herschrijven van de geschiedenis is Quentin Tarantino bevallen. Liet hij in Inglorious Basterds Hitler vermoorden, in Django Unchained richt Tarantino zijn vizier op de slavernij in de zuidelijke staten voor de Amerikaanse burgeroorlog. De titelrol is voor Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio speelt als plantage-eigenaar zijn eerste rol als bad guy (tenzij je Edgar Hoover meerekent). Dat belooft wat. Wordt 27 december verwacht.

 

World War Z :: imdb :: 2012 moet naar verluidt het jaar van het spook worden, maar de zombie, mede dankzij de sterke tv-serie The Walking Dead, geeft nog niet op. Net na de jaarwisseling op 3 januari verschijnt de eerste film van een drieluik met in de hoofdrol Brad Pitt, die als VN-medewerker de wereld afreist om de oorzaak van een allesvernietigend zombievirus te achterhalen. De film is gebaseerd op een boek van Max Brooks. Michiel Huisman heeft een kleine rol in de film. Twee weken later verschijnt trouwens het scifi-drama Gravity van Alfonso Cuarón, maar daarover volgend jaar meer.


iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Ik mis de film, JamesBond Skyfall (december 2012).

iOS BRIGHT.app, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app

Oooh las het verkeerd, hij staat er wel!

Mike Hermsen, 3 jaren geleden
afbeelding van Mike Hermsen

Maakt nie uit joh!... zeker ook nog steeds fan van de Iphone ... ghre ghre.

ll, 3 jaren geleden
afbeelding van ll

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bane_(DC) toch best een bekende in het batman universum hoor

Emile Ramlal, 3 jaren geleden
afbeelding van Emile Ramlal

Leuk artikel! Helemaal eens met Hunger Games met een hoog Lord of the flies gehalte! Hier onze lijst overigens: http://www.cultureinmotion.nl/spektakel-fi...

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

World War Z is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Brooks, Walking Dead op de gelijknamige graphic novel voor de duidelijkheid.

Mike W, 3 jaren geleden
Dezorian, 3 jaren geleden
afbeelding van Dezorian

Mooie lijst!

Alleen kijk ik nooit meer naar imdb. Rottentomatoes.com vind ik een overzichtelijkere beoordeling (metacritic+publiekscore in een opslag) en het is voor mij een veel overzichtelijkere website dan de overstroming aan nutteloze feitjes op imdb.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Ik mis battleship, maar thanks

James, 3 jaren geleden
afbeelding van James

Steve Jobs had Pixar toch allang verkocht aan Disney? (en was daardoor aandeelhouder van Disney geworden)

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Wat een fijn artikel!

Android BRIGHT.app gebruiker, tevens ongelooflijk knao, 3 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker, tevens ongelooflijk knao

Ik mis Chronicle ook, maar verder een mooie lijst!

Tom, 3 jaren geleden
afbeelding van Tom

Hugo is gebaseerd op een boek. Het boek is ook al zo prachtig. Het verhaal gaat hier daar over in pagina's houtskool illustraties om dan weer verder te gaan in tekst. Erg benieuwd naar deze film!

James, 3 jaren geleden
afbeelding van James

Hugo in december al gezien in de VS. Een van de beste films van 2011 was dat. Is een ode aan film maken in het algemeen. Er zitten zelfs verwijzingen naar Jaques Tati in verborgen in een spel tussen man en vrouw en hondje.
Prachtig gedraaid en zeer boeiend verhaal.
Jammer dat hij pas zo laat in NL uitkomt.
PS: Dat houtskool illustratie gebeuren is maar een klein dingetje. De film gaat over liefde voor film, bewondering, doorgaan en hoop. Prachtig.

hoerige harrie, 3 jaren geleden
afbeelding van hoerige harrie

Wel heel mainstream blockbuster gericht

BezoekerT, 3 jaren geleden
afbeelding van BezoekerT

Wat is main stream dan volgens jou??
Leg eens uit.
Mensen die dit soort kul uitspreken hebben naar mijn ervaring het minst verstand van film.
En de meeste blockbusters zijn briljante films. Maar jij zal films als The Artist, The big Lebowsky, No country for Old men, etc. allemaal wel maistream vinden want het zijn echt allemaal blockbusters....

Tony, 3 jaren geleden
afbeelding van Tony

De "mainstream blockbusters" kan je zometeen tenminste terugvinden als torrent, hehe. Goeie lijst

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Welke ik enorm mis op de lijst is de nieuwe Wes Anderson, MOONRISE KINGDOM. Die word zooo gruwelijk.

Kijk maar:

http://m.youtube.com/?rdm=4ozmbjtvw&reload...

GerbenH, 3 jaren geleden
afbeelding van GerbenH

Die wilde ik net intikken ouwe. Moonrise Kingdom lijkt me dikke pret.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 78 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl