600.000 valse Facebook-inlogpogingen per dag

tags:
Userpica

In de tijd die het kost om met je ogen te knipperen, vinden er twee tot drie ongeautoriseerde inlogpogingen plaats op Facebook.

Ruim 600.000 keer per dag, oftewel eens per 140 milliseconden, wordt er ingelogd op iemands Facebook-account zonder dat daarvoor de juiste toestemming bestaat (knipperen met je ogen duurt 300 tot 400 milliseconden). Dat lijkt heel veel – en dat is het natuurlijk ook – maar uiteindelijk betreft het slechts 0,6 promille van alle ruim 1 miljard (!) dagelijkse inlogpogingen.

‘Slechts een klein deel van onze gebruikers heeft ooit te maken met security-problemen’, schrijft Facebook zelf. Het sociale netwerk wijst er bijvoorbeeld op dat bijna 90 procent van alle mail uit spam bestaat, terwijl minder dan 4 procent van de content die op Facebook wordt gedeeld, spam is.

Dat klinkt mooi, maar de vraag is of die vergelijking wel helemaal eerlijk is. De gemiddelde e-mailgebruiker zal vandaag de dag ook niet 90 procent spam in zijn inbox vinden. Providers, werkgevers en webmaildiensten scannen de inkomende berichten immers al standaard op junkmail.

De rest van de Facebook-infographic kun je hier zien. Met nog meer nauwelijks te bevatten statistieken. Zoals: de ruim 750 miljoen Facebook-gebruikers zitten samen ruim 700 miljard minuten per maand op Facebook. Dat is bijna twee volledige werkdagen per gebruiker per maand!


MRCL, 4 jaren geleden
afbeelding van MRCL

In ieder geval zaak een sterk wachtwoord te kiezen!

Vin, 4 jaren geleden
afbeelding van Vin

600.000 keer een typfout zal het wel zijn..

Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
Windows Phone 7 BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Windows Phone 7 BRIGHT.app gebruiker

Net zo belangrijk is om te variëren in wachtwoorden tussen websites, niet één 'algemene' voor alles.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 123 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl