Aangevallen om augmented reality bril

tags:
Userpica

De Canadese uitvinder van de augmented reality bril heeft nog wel de beelden van zijn belagers op zijn bril staan.

Canadees Steve Mann is een pionier zoals je ze maar zelden ziet: zijn tijd ver vooruit en compleet overtuigd van het nut van zijn eigen uitvinding. Daarom loopt hij al zo’n 34 jaar non-stop met een augmented reality bril à la Google Glass op zijn hoofd: de EyeTap. Kleine maar boeiende kanttekening: de bril zit aan zijn schedel vast.

Ook op vakantie draagt de professor zijn bril, in een fastfood restaurant in Parijs leidde dat tot een bizar tafereel. Al bij binnenkomst werd Mann door medewerkers over zijn bril ondervraagd, zo schrijft hij op zijn blog. Een doktersbriefje dat hij voor de zekerheid bij zich had, laat hij voor het eerst op zijn reis zien. De frietbakkers lijken tevreden, tot Mann tijdens het eten ineens hardhandig aan zijn bril wordt getrokken. Een groep van drie mannen waaronder minstens een medewerker van de eettent, begint moeilijk te doen.

Wat de mannen precies willen wordt niet helemaal duidelijk, wel verscheuren ze Mann’s doktersbriefje en dekken hun naamplaatjes af. Met wat geduw en getrek wordt Mann de straat op gewerkt, kennelijk zonder verklaring waarom. Mann denkt met lege handen te staan, maar dan blijkt een vreemd toeval. Normaal gesproken neemt de bril van Mann geen foto’s; het streamt alleen videobeelden live naar zijn oog voor verbeterd zicht. Die beelden staan kort in een buffer, om al snel weer overschreven te worden door nieuwe beelden.

Behalve deze keer. Door het geweld hield de computer in de bril er mee op. De buffer werd daarom niet overschreven en dus kan Mann het hele voorval terugkijken. Foto’s van zowel de aanvallers als eventuele getuigen heeft hij onherkenbaar op zijn blog gezet. Contact met McDonald's heeft Mann niet kunnen vinden, ook bij de plaatselijke politie had hij pech. Waarom de mannen zo moeilijk deden weet en snapt vooralsnog dus helemaal niemand.

door Floris Poort, 17-07-2012 3 reacties, 3851 views

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Ik denk dat ie te maken kreeg met de "real reality" waarin mensen er niet van gediend zijn om ongevraagd gefilmd te worden. Dat hebben we te danken aan al die reality programma's die met verborgen camera's werken. En we kijken met z'n alle maar wat graag naar die op "sensatie" beluste shows... totdat we zelf te kijk worden gezet.

Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Mooi script voor een film of voor de paranoïde medemens :-)

Alle mensen van de wereld draagt straks zo'n bril en de overheid kan meekijken omdat volgens de patriot act alles ingezien mag worden. Niemand is nergens meer ongezien. Big Brother is watching you!!!

mmmm nu valt me mijn webcam pas op :-)

Michel H, 3 jaren geleden
afbeelding van Michel H

Ik heb even verder gezocht, en McDonalds Frankrijk heeft gereageerd. Een woordvoerder heeft gezegd dat er een "grondig intern onderzoek" wordt verricht, en dat "passende maatregelen" worden genomen indien nodig.

http://www.aljazeera.com/news/europe/2012/...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 43 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl