Abortus-instructies mogen op Facebook

tags:
Userpica

Facebook heeft zijn excuses aangeboden aan een pro-abortusactivist vanwege het verwijderen van een afbeelding met gedetailleerde abortus-instructies.

Op de afbeelding die Rebecca Gomperts, lid van de Nederlandse pro-abortusbeweging Women on Web, staat beschreven hoe je zelf met het medicijn misoprostol een abortus pleegt. De beschrijving gebruikte ze als profielfoto en dit werd door verschillende mensen gerapporteerd. Gomperts kreeg van Facebook een officiële waarschuwing en haar account werd voor twee dagen geblokkeerd.

Na veel reposts van haar foto en reacties uit de media bekent Facebook tegenover Gomperts toch een fout te hebben gemaakt: 'the photo that was removed from your profile is not in violation of our Statement of Rights and Responsibilities, and appears to have been removed in error. We do apologize for the removal of this content and the subsequent warning that you received.'

De waarschuwing is ingetrokken en Gomperts heeft de afbeelding teruggezet als profielfoto.


iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Zullen we dan ook maar een facebook profiel aanmaken voor euthanasie, zelfmoord, etc.? Ik vind nog steeds dat abortus nooit de eerste oplossing mag zijn die wordt aangedragen bij een ongewenste zwangerschap, alsof dat de enige mogelijkheid is om uit de problemen te komen bij een ongewenste zwangerschap...je kind vakkundig laten ombrengen...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 134 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl