Design &Foam

Een unieke combinatie tussen fotografie en design.

Voor het maanden durende &Foam-thema is het assortiment in de &Foam shop is aangepast met (fotografie)boeken, magazines, posters, t-shirts, tassen en prints gericht op fotografie en design. Daarnaast organiseert &Foam themagerelateerde exposities. Design en fotografie Nederland heeft een naam opgebouwd op het gebied van design.

Het zogenoemde Dutch Design is herkenbaar als minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met humor. Het werk van een groot aantal Nederlandse fotografen kenmerkt zich hierdoor. Een belangrijk aspect is dat foto’s veelal niet de werkelijkheid representeren maar juist zijn geënsceneerd. Dagelijkse objecten worden zo gerangschikt of gemanipuleerd dat ze een sterk grafisch en tweedimensionaal karakter krijgen.

Een bekend voorbeeld is het werk van het fotografen duo Scheltens & Abbenes met hun zeer verfijnde fotografiestillevens. Ook de humoristische en uitgesproken esthetische benadering in het werk van Krista van der Niet kan tot deze traditie worden gerekend.

www.foam.org

Datum: 19.07.2012 - 21.10.2012
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 25 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl