Pop Art in Europa

Van Deschamps tot Wim T. Schippers.

Met de miljoenen die er onlangs zijn betaald voor werk van Lichtenstein is Pop Art wereldnieuws. De Amerikaanse Pop Art dan. Dat er ook in Europa een grote stroming was, is minder bekend. In de jaren zestig stond in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, België en Nederland de eerste generatie Pop Art kunstenaars op. Kunstenaars die zich lieten inspireren door de veranderende wereld om hen heen.

Filmsterren, politiek en het dagelijks leven vormden een bron van inspiratie. Dat de Europese Pop Art bij het grote publiek minder bekend is, is onterecht. Daarom presenteert Museum Het Valkhof in Nijmegen de tentoonstelling 'Pop Art in Europa' met veel nog nooit eerder in Nederland vertoonde werken uit heel Europa. Maak kennis met Hamilton, Arman, Richter, Polke, Deschamps en vele anderen.

Europese Pop Art heeft een duidelijke diepere betekening. Het afgebeelde zit er met een reden. Het verwijst ergens naar. Naar onderwerpen die toen speelden in het leven van de kunstenaar maar ook in de samenleving.

Nog nooit zijn er zoveel Pop Art werken uit Europa - meer dan honderd - samen gekomen op één plek. Daarnaast zijn veel werken nog nooit eerder in Nederland te zien geweest.

Nederlandse Pop Art Museum Het Valkhof heeft een prominente collectie Pop Art uit Nederland met werken van onder andere Wim T. Schippers, Woody van Amen, Rik van Bentum en Gustave Asselberg. Een selectie van deze werken zullen te zien zijn in de tentoonstelling.

www.museumhetvalkhof.nl

Datum: 08.09.2012 - 06.01.2013
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 42 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl