Al je vrienden op tv

tags:
Userpica

Met de webapp Stevie zet je jouw social streams om in een persoonlijke tv-zender.

"Je bent op tv!" is een uitspraak die iedereen ge-sms't krijgt als hij of zij in het publiek van een talkshow zit. Alsof je dat zelf niet door hebt. Met Stevie komen al jouw vrienden op tv.

Stevie is een webapp die jouw social streams omzet in een tv-zender. Daarbij is goed naar het 'oude' MTV gekeken, toen die M nog voor Music stond en niet voor Mega-neppe-reality-TV. Met snelle bannertjes en vrolijke kleuren komen de tips van jouw vrienden en gevolgden voorbij. Zoals deze uitlegvideo laat zien, is de basis van Stevie de gedeelde muziekclips, maar het heeft ook twee 'shows' die de laatste plaatjes van je streams laten zien. Ondertussen loopt er onderin een balkje mee waarin de laatste nieuwtjes, evenementen en verjaardagen te lezen zijn.

Het programmaatje is echt bedoeld om aan te zetten en niet meer aan te raken. Je kunt niks liken, delen, reageren of doorspoelen. Wel kun je een filmpje skippen en naar een nieuwe 'show' gaan. Met de afstandsbedieningapp voor Android en iPhone hoef je daarvoor niet eens naar je scherm te lopen.

De implementatie van de streams is erg mooi gedaan. Ook geeft het in vlugge bannertjes extra informatie als 'New on YouTube' of 'More than 100.000 views'. Als tegenprestatie voor deze gratis en (voorlopig) advertentieloze dienst geef je Stevie toegang tot jouw persoonlijke informatie.

door Bram van Dijk, 25-05-2012 3065 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 57 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl