Aldi brengt geüpdate versie van succesvolle Wolfgang-smartphone uit

tags:
Userpica

Aldi introduceert de Wolfgang 4.5': een geüpdate versie van hun vorige succesvolle Android 4.0-smartphone voor 229 euro.

Technologiebedrijf Ambience Technology heeft het druk. Sinds de lancering van de succesvolle Wolfgang-smartphonelijn die exclusief bij de Aldi wordt verkocht, zijn de aanvragen nauwelijks meer bij te houden. Dat liet de Wolfgang 4.3' zien, die vanaf 1 september voor 179 euro bij de Duitse supermarktketen in de schappen lag en razendsnel was uitverkocht. De geüpdatete versie van deze smartphone wordt al binnen twee maanden uitgebracht: de Wolfgang 4.5'.

De nieuwe Wolfgang 4.5' heeft een scherm van 4.5 inch met een resolutie van 960 bij 540 pixels. En dat is een beetje zonde, want de gemiddelde smartphone met een dergelijk groot scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Hierdoor is de kwaliteit van het scherm iets lager. Deze kleine teleurstelling wordt weer goedgemaakt door de 1Ghz dualcore-processor, 8 megapixelcamera aan de achterkant, 3 megapixelcamera aan de voorkant, 20GB opslagruimte, dualsim-mogelijheid en een grote batterij van 2000 mAh.

Een interessante eigenschap van de Wolfgang-smartphones is dat de bijgeleverde Android 4.0-software veel met Google's officiële Galaxy Nexus-smartphone gemeen heeft. Beide hanteren Vanilla Android: de Android-versie zoals Google het graag ziet en waar het Android Open Source Project om draait. Dat betekent: geen skins, overbodige apps of opdringerige services, maar wel de standaard - en in mijn ogen de beste - Android-ervaring. Over toekomstige updates laat Ambience Technology zich (nog) niet uit.

Volgens Eric Schouten, directeur van Ambience Technology, kan de prijs laag worden gehouden door de marketing- en exportstrategie van Wolfgang: "Het merk heeft geen torenhoge marketingbudgetten en ook geen peperdure infrastructuur. Dat betekent dat we in vergelijking met de grote Koreaanse merken, dezelfde hoge kwaliteit kunnen bieden tegen een aanzienlijk lagere prijs."

De simlockvrije Wolfgang 4.5' is vanaf zaterdag 27 oktober bij de Aldi te verkrijgen voor een prijs van 229 euro.

door Daniël Verlaan, 22-10-2012 08:32 1 reactie, 8172 views

ikkuh, 2 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Op een andere site lees ik dat hij geleverd wordt met 4 kleuren backcovers en beschermhoesje.

Vanilla android heeft ook nog het voordeel dat waarschijnlijk relatief makkelijk JB gaat draaien op
deze Wolfgang.
Vraag me wel af of het upscalen van de apps naar 960x540 resolutie voor problemen kan gaan zorgen.

Het is dat mijn 2 jaar oude SGS maar niet kapot wil gaan anders wis ik het wel. Laat de rest maar 3x zoveel uitgeven voor minder functionaliteit.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 138 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl