Als je hard genoeg trapt, stijgt fietshelikopter Gamera op

tags:
Userpica

Het zweefrecord voor een door menskracht aagedreven helikopter staat nu op 50 seconden. Net niet genoeg voor een prijs van 250.000 dollar.

Studenten van de Amerikaanse Clark School of Engineering schreven geschiedenis door met de Gamera II, die als een fiets door een mens wordt aangedreven, vijftig seconden vlak boven de grond te zweven. Ze verbraken hiermee niet alleen het zweefrecord van hun eerste Gamera helikopter dat op 11 seconden stond maar hebben nu ook het wereldrecord in handen.

Jammer genoeg kwamen ze tien seconden en enkele meters hoogte te kort om de Sikorsky Prijs ter waarde van 250 duizend dollar in ontvangst te nemen. Helikopterfabrikant Silorsky belooft deze prijs al sinds 1980 aan diegene die als eerste met een helikopter op menskracht 60 seconden binnen een vierkant van tien meter boven de grond zweeft en tijdens de vlucht kortstondig een minimale hoogte van drie meter bereikt.

Als de studenten ergens een topwielrenner kunnen vinden die de kracht en het uithoudingsvermogen heeft, kan het team met de Gamera II wellicht wel de zestig seconden halen. Dankzij lichtgewicht materialen waaronder balsahout, piepschuim en koolstofvezels weegt de helicopter slechts 32 kilo. De vier wieken en de constructie maken de Gamera II wel erg groot met zijn maximale afmeting van 32 meter. Die parkeer je niet zo maar even voor de deur.


Oli4k, 3 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

Knappe prestatie! Ik vraag me wel af of tegelijk met armen en benen fietsen echt efficient(er) is.

Tom Vooges, 3 jaren geleden
afbeelding van Tom Vooges

Mag de piloot epo gebruiken van Sikorsky?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 163 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl