Als Londen meer fietsers wil, moeten de fietspaden de lucht in

tags:
Userpica

Voor meer fietsers is er op de drukke wegen van Londen geen plek. SkyCycle, een fietspad in de lucht, biedt uitkomst.

De bekende Londense rode dubbeldekkers, vrachtwagens, auto’s, motors. Tel daar onervaren fietsers en waaghalzen op fixies bij op en je hebt een verkeerssituatie die op z’n minst gevaarlijk is te noemen. Toch wil de burgemeester van Londen meer mensen op de fiets naar het werk laten gaan: in 2020 moeten het er 1,5 miljoen zijn. Maar plek voor al deze fietsers is er op de bestaande wegen niet. Daarom komt het bureau Exterior Architecture met een concept waarbij het fietspad boven het gepeupel uitrijst: de lucht in.

Volgens de bedenkers is er op de viaducten en bruggen van de Londense treinrailbeheerder genoeg plek voor een fietspad dat London doorkruist, afgezet met glas. Fietsers zouden voor het gebruik ervan 1 pond moeten betalen met hun ov-chipkaart. Een veilige rit die mij het geld waard lijkt en nog steeds goedkoper is dan het openbaar vervoer. Burgemeester Boris Johnson, die met het witte fietsenplan van Londen (met koosnaam Boris Bikes) heel wat mensen aan het fietsen kreeg, is al enthousiast.

Misschien is Londen met het toekomstige SkyCycle-pad een toeristische attractie rijker. Het zou voor Amsterdam ook geen gek idee zijn: een hoog en droog fietspad perfect voor toeristen op huurfietsen, zodat straten vrij blijven voor geboren fietsers.

door Dewi Pinatih, 19-09-2012 2 reacties, 5487 views

JelmerPWN, 3 jaren geleden
afbeelding van JelmerPWN

Ik weet dat er weinige dagen zijn in england met mooi weer, maar hoe warm wordt het in die buis als het zonnetje erop schijnt ;p

Julius Barthus, 3 jaren geleden
afbeelding van Julius Barthus

Zelf heb ik altijd een soortgelijke oplossing ideaal gevonden voor de metro in Amsterdam. Boven de daken door een geluidsarme onderdrukbuis.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 36 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl