Scherm van 44 duizend punten laat voorbijgangers zien

tags:
Userpica

Met old-school technologie laat dit grote analoge recllamescherm beelden real-time zien. Voorbijgangers kunnen er tekst op wegslaan.

Wie de komende 9 dagen New York aandoet om van een welverdiende vakantie te genieten, doet zichzelf een plezier om even langs het Herald Square (naast Broadway) te wandelen.

Een reusachtig scherm met 44.000 omslaande elektromagnetische punten vult daar het straatbeeld met spannende teksten. Wanneer iemand langs komt gelopen, wordt dit geregistreerd door een camera bovenop de installatie, die deze wandelaar direct in het scherm laat zien.

Door de beperkte mogelijkheden (een punt kan alleen zwart of wit zijn) zijn alleen silhouetten zichtbaar en dat maakt het spannend. Door te zwaaien kunnen voorbijgangers woorden wegslaan. Het ziet er zo gelikt uit dat je vergeet dat het echte puntjes zijn die omvallen en geen pixels op een digitaal scherm.

Minstens net zo lekker als het beeld, is het geluid van de omslaande puntjes (zie de video hieronder). Het doet me denken aan het grote blauwe bord van de NS op Utrecht Centraal, dat alleen nog maar als iPad-applicatie bestaat.

De actie van digitaal reclamebureau Breakfast is ter promotie van de nieuwe crimeserie Perception waar een onderzoeker razendsnel anagrammen kan herkennen.

door Bram van Dijk, 20-07-2012 8 reacties, 4761 views

julesj, 3 jaren geleden
afbeelding van julesj

De Maps link wijst 't hotel aan. Waarschijnlijk staat dit beeld op het pleintje bij de Macy's (hiero)

Evert Harmeling, 3 jaren geleden
afbeelding van Evert Harmeling

Heel tof uitgevoerd, zeker in combinatie als teaser voor de serie Perception!

Jorik, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorik

Gaaf scherm, maar waarom wordt dit analoog genoemd in dit artikel? De puntjes zijn wit of zwart, aan of uit dat is nou juist een eigenschap die heel erg bij digitaal past. En volgens het filmpje wordt het allemaal ook erg digitaal aangestuurd.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

De maker noemt het in zijn filmpje zelf ook digitaal.

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

De maker noemde het in zijn mail naar ons analoog.... maar begrijp dat het niet logisch klinkt zo.

Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Leuk idee, maar uitvoeren in mechanische dots is op z'n zachts gezegd tamelijk stupide. Ja logisch dat je het voorzichtig moet vervoeren.

Als je slimmer was geweest en LEDs had genomen kon je ze zo in je achterbak flikkeren.
Oh ja, maar zoiets bestaat al... Hmm, dus moeten we met iets komen dat anders is om het anders zijn. Ja, laten we het wiel nogmaals uitvinden. Oh nee, dit was ook al al eens gedaan. Sterker, dit soort borden zijn jaren lang gebruikt.

dimi, 3 jaren geleden
afbeelding van dimi

Erg leuk bedacht. Ik sluit me wel aan bij de rest wat betreft 'Analoog'. Digitaler dan dit kan haast niet. Digitaal komt van digitus, vinger. Wat betekent dat de waarde telbaar is en daardoor betrouwbaar op te slaan. Het analoge beeld zet je om in telbare pixels met telbare waarden. In dit geval is de pixel uitgedrukt met slechts een digitus; aan of uit.

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Op zich is de technologie inderdaad best oud, maar de uitvoering is gewoon erg cool! Kwestie van doen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 57 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl