Android Jelly Bean beschikbaar voor meerdere telefoonfabrikanten

tags:
Userpica

Google gaat met verschillende fabrikanten in zee voor de ontwikkeling van nieuwe smartphones en tablets.

Tot nu toe werkte Google steeds samen met één hardware-maker voor de ontwikkeling van de Nexus. Die fabrikant kon de nieuwe versie van Android eerder inzien dan andere producenten. Onder de nieuwe plannen krijgen verscheidene fabrikanten al in een vroeg stadium toegang tot nieuwe Android-versies.

Door de koerswijziging zal Google nu mogelijk met vijf verschillende hardware-makers gaan samenwerken aan smartphones en tablets die zullen draaien op de nieuwe Android-versie Jelly Bean. De zoekgigant hoopt dat de nieuwe apparaten in november in de winkel zullen liggen, zo meldt The Wall Street Journal.

De oude manier van werken leidde meer dan eens tot scheve ogen bij de producenten die niet werden uitgekozen voor de productie van een ‘vlaggenschip’-Android-apparaat. Met de nieuwe strategie hoopt Google bovendien de zorgen weg te nemen bij smartphone- en tablet-fabrikanten die vrezen dat Motorola een voorkeursbehandeling zal krijgen vanwege de overname door Google.


Dr Banner, 3 jaren geleden
afbeelding van Dr Banner

ik hoop dat 1 van de modellen weer een fysiek toetsenbordje er bij heeft.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 126 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl