Anonymous bedreigt Mexicaans drugskartel

tags:
Userpica

Het hackerscollectief eist dat drugskartel Los Zetas één van hun leden vrijlaat. Anders publiceren ze foto’s, namen en adressen van betrokken bij de bende.

Een van de leden van Anonymous is door het drugskartel Los Zetas gekidnapt. Het hackerscollectief publiceerde 6 oktober een YouTube-video waar in ze zijn vrijlating eisen, met een dreigement. 'Voorlopig zullen we geen foto’s of namen publiceren van corrupte taxichaffeurs, journalisten of politieagenten, maar indien nodig, zullen we deze publiceren inclusief adressen om te zien of de overheid ze zal arresteren.'

De oorlog tussen de drugskartels heeft al duizenden levens gekost en de Mexicaanse overheid is vrijwel machteloos om een einde te maken aan het al jaren durende geweld. De Anonymous-video is uniek om dat het voor het eerst is dat iemand ‘geweldloos’ de strijd aangaat met een drugskartel en wel degelijk een bedreiging vormt zonder de inzet van wapens.
'Jullie maakten een grote fout door een van ons mee te nemen. Laat hem vrij. We kunnen ons niet met wapens verdedigen, maar we kunnen wel dingen doen met jullie auto's, huizen, bars, bordelen en andere bezittingen.'

Volgens het voormalig hoofd van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration Mike Vigil is het een gewaagde actie en moet de bende het dreigement van Anonymous serieus nemen. 'Door het publiceren van de namen identificeren ze hen aan rivaliserende drugskartels, en geloof me, die zullen achter hen aangaan.'


IOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van IOS BRIGHT.app gebruiker

Waarom denken ze dat hij nog leeft? In mexico worden erg veel drugsmoorden gepleegd.

Robot, 4 jaren geleden
afbeelding van Robot

Misschien om het simpele feit dat het om een kidnapping gaat? Wat heb je er aan als je iemand kidnapped en vervolgends vermoord? Lijkt me dat ze er iets voor terug wilden. Zoals jij (als mexico kenner) vast wel weet, is kidnapping en het vragen van losgeld een lucratieve bedoeling in mexico.

Neuromancer , 4 jaren geleden
afbeelding van Neuromancer

Erg gewaagd van Anonymous. Dat drugstuig heeft het geld en de middelen om andere hackers tegen ze in te zetten om zo achter hun identiteit te komen.

FransIII, 4 jaren geleden
afbeelding van FransIII

Dit is een interessante ontwikkeling! criminelen zijn namelijk sterk afhankelijk van hun anonimiteit, en als deze hen wordt afgenomen door de groep die hier het meeste toe in staat is (hackers) dan ben ik benieuwd hoe ze erop zullen reageren. bovendien: als het voor instanties zoals regeringen al moeilijk is om leden van anonymous te vinden, dan zie ik een 'bende' dat nog niet doen.

Marv, Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Marv, Android BRIGHT.app gebruiker

Haha, leuk! Zeker weten volgen dit!

Bob, 4 jaren geleden
afbeelding van Bob

Wow, het doet toch wel wat om te zien dat een groep burgers het opneemt tegen zo'n instantie.. inderdaad blijven volgen!

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

'Leuk' is misschien niet de meest geschikte term, Marv. Zoek maar eens op hoeveel slachtoffers die drugsoorlog al gemaakt heeft.

NVDM, 4 jaren geleden
afbeelding van NVDM

Hupla!
Nieuwe film voor 2013!
Hackers 3
Filmrechten iemand?

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

November 5th...! Spannend!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 134 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl