App kijkt of je veilig rijdt, geeft je korting

tags:
Userpica

Als je verzekeraar over je schouder meekeek, zou je dan veiliger rijden?

Polisvoormij.nl heeft een app geïntroduceerd, die meet of je te hard rijdt, veel belt tijdens het rijden, bruusk accelereert en remt of bochten hard neemt. Onderwerp je je aan Big Brother in de auto, dan kun je daarmee korting verdienen. Tot maximaal 20% op je verzekeringspolis. De app won dit jaar de Nationale verkeersveiligheidsprijs (ja, die blijken we te hebben in Nederland).

Er zitten uiteraard wel wat haken en ogen aan het systeem. Wat weerhoudt je er bijvoorbeeld van om de app af en toe niet aan te zetten als je even haast hebt? Sterker nog, denk je er wel altijd om, om hem aan te zetten? En hoeveel mensen willen hun smartphone gebruiken om te navigeren of muziek te luisteren in de auto?

De verzekeraar installeerde eerder al GPS-kastjes in auto's die de data doorgaven. Dan vallen een boel van bovengenoemde bezwaren weg. Dat kastje moet het echter doen zonder deze briljante video:


Oli4k, 3 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

Hoe hebben ze vastgesteld wat 'een bocht hard nemen' is? Kijkt de app ook naar type ophanging, type auto, staat en kwaliteit van de banden en de weersomstandigheden? Zo ja, dan hebben ze die prijs terecht gewonnen.

Misschien heeft het meer zin om mensen beter op te leiden in voortuigbeheersing in plaats van dit soort pseudo-innovatie onzin. Een goede slip- én antislipcursus zouden een standaard onderdeel moeten bij het halen van je rijbewijs.

edokoch, 3 jaren geleden
afbeelding van edokoch

Toch ben ik wel nieuwsgierig om eens te testen hoe dit nou werkt. Zou je de app ook kunnen gebruiken als je geen klant bent?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 79 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl