Apple-fans reageren op Samsungs anti-iPhone 5 advertentie

tags:
Userpica

Samsung heeft via een advertentie het gevecht tegen de iPhone 5 geopend. Apple-fans slaan terug.

De publieke strijd die Apple en Samsung voeren, houdt niet op in de rechtszaal. Terwijl Apple in zijn advertenties vooral Windows op de hak nam, lanceerde Samsung in 2011 de bekende en erg geslaagde anti-Apple reclame met de slogan "The next big thing is already here".

Het bleef een tijdje stil rondom dit soort vergelijkingsmarketing, maar Samsung heeft de handschoen weer opgepakt en richt zijn vizier op de iPhone 5. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat verder met hun next big thing-campagne en plaatste een advertentie in de grote Amerikaanse kranten met als kop "It doesn't take a genius."

In de advertentie staan de eigenschappen van de iPhone 5 tegenover de Galaxy S III, waarbij laatstgenoemde op veel punten 'wint'. Veel gave iOS-features worden met opzet niet genoemd en dat pikken Apple-fans niet. Daarom hebben zij hun eigen versies van de advertentie gemaakt: "Don't settle for cheap plastic."

Sommige fans vallen voor de 'specs debate'. Zo heeft Apple-fan Ismael Del Toro bij elk punt van Samsung een kanttekening geplaatst en ook een reeks aan iOS-functies toegevoegd. Het resultaat is hier te bekijken.


Pansek, 3 jaren geleden
afbeelding van Pansek

Zou ze beide wel willen hebben, maar kopen doe ik ze niet. Veel te duur. Liever een iPad en een goedkope telefoon. Daar heb ik veel meer aan.

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Laat ze zo maar lekker aanmodderen, alles komt op zijn pootjes terecht.

"In 2010, the two platforms were about even in terms of market share. But today Android holds four times as much share as Apple."

jllvrsm, 3 jaren geleden
afbeelding van jllvrsm

Fanboy of simpelweg een persoonlijke voorkeur, ik blijf me verbazen over de kinderachtige opstelling van zowel de bedrijven als de 'fans'.

Niemand dwingt je een bepaalde smartphone te kopen, toch verdedigen sommigen hun keuze echt met hun leven. Ook hier op Bright. En dan het liefst door het alternatief af te zeiken. Kansloos.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

En de kinderachtige opstelling van Bright door hier weer tijd van ons mee te verdoen.
NIET DOORKLIKKEN. MOEITE NIET WAARD. ONZIN!

Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Hahaha een van de fanboys heeft "free OS updates annually" als argument.
Dan heb je niet veel begrepen van Android.

Larss, 3 jaren geleden
afbeelding van Larss

Bedoeld wordt waarschijnlijk dat je blij mag zijn dat je uberhaupt een update krijgt voor je Android (niet dat je er voor zou moeten betalen...

http://techpp.com/2011/10/27/sorry-state-o...

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

ooh? Waarom moet je blij zijn met een update als je telefoon onder GB perfect werkt?
Zelfs op mijn 2 jaar oude SGS komen er nog updates. En als ik wil kan ik dank zij open source gewoon meegroeien naar JB.
Daarnaast hoor ik berichten genoeg over iPhone 3 gebruikers die weliswaar een update krijgen maar daarna zeer ontevreden waren over de prestaties van hun iPhone. Snap niet goed wat je punt is.

Hightech Bass, 3 jaren geleden
afbeelding van Hightech Bass

Ik ga voor iphone omdat ( om er een paar op te noemen)

- ik vind dat techniek ultra simpel en overzichtelijk in gebruik moet zijn. Een iphone kan een klein kind ook bedienen. Intuitiever kan bijna niet. Ik ben met andere toestellen toch even tijd kwijt om uit te vogelen hoe alles werkt.

- een telefoon het apparaat is wat die je het meest op zak hebt. Een iphone voelt erg degelijk aan. De huidige vind ik iets te zwaar maar de volgende is lichter dan zelfs de galaxy terwijl het duurzamere materialen gebruikt dan andere high tech toestellen die nu op de markt zijn.

- iphone ongeveer dezelfde specs heeft als samsung s3 en htc one x maarrrrr... het gaat niet om een paar specs die net iets beter zijn bij de een of ander, het gaat om het totale gebruiksgemak ( overzichtelijkheid, dat een systeem erg stabiel draait, dat over alles goed is nagedacht voordat je ermee de markt betreed, goed en degelijk design)

- iphone veranderd op design en vormgeving bijna niet.
Dat zegt niet dat ze niet vernieuwend zijn. Het wil alleen zeggen dat ze erg goed over de interface en het design hebben nagedacht toen ze de telefoon lanceerde. Bovendien veranderen ze de materialen wel en maken ze de telefoon steeds lichter terwijl ze niet afdoen aan de degelijkheid.

Kunnen aanbidders van andere high end smartphones met deze persoonlijke argumenten leven ? :-)

AvMD, 3 jaren geleden
afbeelding van AvMD

In de eerste link is iig de eerste objectief en de tweede grappig. Die laatste is wel typisch fanboy, die kanttekingen zijn echt triest.

Het is wel duidelijk dat beide partijen heel hard profiteren van deze strijd, want menig consument vergeet dat er nog meer is als Apple en Samsung.

Dick de Wit, 3 jaren geleden
afbeelding van Dick de Wit

Net als de vele discussies hier bij de reacties altijd voor bij komen. Het zal altijd wel een welles nietes discussie blijven. Apple of android en straks misschien ook nog microsoft.

Cardi, 3 jaren geleden
afbeelding van Cardi

Ik hoop dat microsoft weer mee kan gaan spelen met de grotere jongens. Het zet iedereen weer lekker op scherp en is goed voor de marktwerking.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Doen ze al qua apparaten, nu nog wat meer marktaandeel. De lumia's zijn geweldige telefoons, zowel hardware als software overtreft Apple.

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Het is vooral goed wanneer er een partij bij komt op de markt die de concurrentie aanscherpt.
Ik ben zelf erg gecharmeerd van Nokia hardware. De overstap van Android naar W8 is me nu nog wat te gortig maar wie weet.

gugli, 3 jaren geleden
afbeelding van gugli

Het is een begin, maar qua opstartsnelheid wint de iPhone 5 het, zie ook een video op: http://www.iphone-5.nl/

Voor de rest is deze reactie wel begrijpelijk van hard-core fans.

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

"The next big thing is already here"
hehehe, die koppies van de wachtende gelovigen, prachtig :)

Julius Barthus, 3 jaren geleden
afbeelding van Julius Barthus

Als twee honden vechten om een been....
China gaat het komende jaar de markt domineren, in dit enorme continent werken vele miljarden- bedrijven aan het ontwikkelen van evenzovele android en windows OS telefoons.
Ook HTC lanceerd deze week al de nieuwe generatie toestellen die de iphone5 en ook de sg3 op alle fronten ver achter zich laten. Zo werkt het altijd, gezonde concurrentie, marktwerking. Het grote probleem voor Apple is dat zij niemand toestaan hun OS te implementeren, en zo zal Apple steeds meer achterstand oplopen op de rest mbt de verdere ontwikkeling van het mobieltje.
Ik verkoop mijn aandelen Apple ....


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 38 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl