Apple-ingenieurs ingehuurd om nepproducten te ontwikkelen

tags:
Userpica

Adam Lashinsky schreef het boek Inside Apple over de bizarre werkwijze van Apple. In een video-interview licht hij zijn boek toe.

Adam Lashinsky, senior editor van Fortune magazine was op bezoek bij het hoofdkwartier van LinkedIn om in een video-interview over zijn boek Inside Apple te praten. Het boek beschrijft in detail hoe het is om voor ’s werelds meest geheime organisatie te werken. In het boek beschrijft Lashinsky onder andere de obsessie van Apple om producten geheim te houden. Sommige werknemers zouden in eerste instantie aan nepproducten werken voordat Apple ze de ontwikkeling van mogelijk echte producten toevertrouwt.

Tijdens het interview bevestigde een voormalig Apple-werknemer dit detail. Hij beweerde dat een vriend van hem aan het begin van zijn carrière bij Apple nepproducten ontwikkelde. De intense sollicitatieprocedure zou negen maanden hebben geduurd en toch vertrouwde Apple deze werknemer nog niet. Het boek staat vol met dergelijke anekdotes. Hoewel het vijftig minuten durende interview zelfs voor niet Apple-fans de moeite waard is om te bekijken, toont de tweede video alleen het gesprek met de voormalige Apple-medewerker.

Het volledig interview:Sceptisch, 3 jaren geleden
afbeelding van Sceptisch

Mooi gegeven, Steve Jobs had dus gewoon door dat niet elke top ontwerper geschikt hoeft te zijn voor zijn bedrijf. De aanpassing en selectie aan bedrijfscultuur zijn belangrijker voor een goedwerkend systeem.

Jobs heeft in de jaren 80 ook de fout gemaakt om 'rationeel' te denken en mensen binnen te halen die een heel andere corporale cultuur en visie hadden. Toen was het exit Jobs

bert, 3 jaren geleden
afbeelding van bert

Daarom kan in het nieuwe cirkelvormig kantoor de cipier vanuit het midden ook alle werkplekken zien. Foster heeft inspiratie opgedaan bij oud Britse gevangenissen, maar dit met een transparante Foster-glassaus heel prettig ogend gemaakt.

Max-14, 3 jaren geleden
Drake, 3 jaren geleden
afbeelding van Drake

Dus je bent verplicht om NIET tegen je werkgever te liegen, maar zij mogen dat wel?

iOS BRIGHT.app gebruikern , 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruikern

Tuurlijk mag je werkgever liegen, zolang hij je maar betaald. Ik wil best voor jullie werken hoor apple. Hou me mond wel dicht!

Drake, 3 jaren geleden
afbeelding van Drake

La Costra Nostra; Apple

Reinder, 3 jaren geleden
afbeelding van Reinder

Wie zegt dat Apple gelogen heeft? Als jij de opdracht krijgt om aan een product te werken, maar dat product wordt in werkelijkheid nooit gebruikt, dan is dat toch geen leugen? Het is hooguit zonde van het geld om iemand aan een opdracht te laten werken waar je van te voren van weet dat het niet gebruikt gaat worden, maar een leugen?!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 47 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl