Apple maakt nieuwe iPods bekend

tags:
Userpica

Apple komt met nieuwe iPods. De iPod Touch heeft hetzelfde scherm als de iPhone 5, de Nano is vernieuwd, evenals de oordoppen.

De nieuwe vijfde generatie iPod touch heeft hetzelfde grote 4 inch scherm als de iPhone 5. De iPod touch is nog maar 6,1 mm dun en werkt met de dual-core A5-chip. Hij heeft een 5 megapixelcamera, 720p video-opname, Facetime HD, Airplay-mirroring en nu ook de spraakassistent Siri. Apple komt met een armbandje voor de iPod touch, de zogeheten 'loop', die aan een speciaal schroefje in de behuizing is te bevestigen. Het bandje moet voorkomen dat het toestel uit je hand vliegt tijdens fanatiek gamen. 

De iPod touch werkt ook met het nieuwe iOS6. Voor het eerst is de iPod touch ook in vrolijke kleuren te koop: behalve zwart en wit komt de mediaspeler beschikbaar in blauw, fel geel en rood. De nieuwe iPod touch kost 319 euro (32 GB) of 419 euro (64GB).

De nieuwe iPod Nano heeft een ander, groter ontwerp gekregen. Hij heeft een 2,5 inch multitouch scherm. Het is de dunste nano tot nu toe: 5,4 mm dik. Hij heeft een fysieke bedieningsknop aan de zijkant. Hij verschijnt in zeven verschillende kleuren. De nieuwe Nano heeft een ingebouwde stappenteller, FM-tuner, Bluetooth en dezelfde kleinere connector als in de nieuwe iPhone 5. Hij kost in Nederland 160 euro (16 gb).

Apple heeft ook zijn bekende witte oordoppen aangepast. Ze hebben een nieuw design gekregen en heten voortaan Earpods. Ze zouden betere geluidsweergave bieden. Ze zitten bij alle nieuwe producten, dus niet alleen bij de iPods, maar ook bij de iPhone 5.

Apple kondigde ook een nieuwe versie van iTunes aan met een simpelere interface. Vanaf eind oktober is de software beschikbaar. De elfde versie van iTunes heeft Facebook-integratie, het mislukte sociale netwerk Ping is eruit gehaald, en je kan zien welke apps, muziek en films vrienden liken in de iTunes Store. De exacte datum waarop de nieuwe iTunes is te downloaden is nog niet bekend.

door Tonie van Ringelestijn, 12-09-2012 20:21 9 reacties, 4863 views

Julian, 2 jaren geleden
afbeelding van Julian

Misschien dat ik mijn eerste generatie ipod nano maar eens de deur uitdoe en overstap op de nieuwe. :)

Sander db, 2 jaren geleden
afbeelding van Sander db

Is deze nano nou het eerste product van apple met een fm tuner?

Simon90, 2 jaren geleden
Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

Apple had in 1993 al een product met een ingebouwde TV tuner :).

Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

Overigens is de iPod Touch ook een prima iPhone 5 voor de halve prijs. Bellen doen we toch niet meer, en voor Facetimen heb je met nederlandse databundels toch Wifi nodig.
Hij is nog mooier ook.
Misschien een pietsie langzamer, maar ach, de prijs is de helft.

Pansek, 2 jaren geleden
afbeelding van Pansek

Veel te duur. Voor hetzelfde geld (of minder) koop je een Android telefoon waar je ook nog mee kan bellen.

Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

Bright, willen jullie trouwens even de CMYK persplaten goed omzetten. Ziet er niet uit zo! Het is geen Hello Kitty serie!

Bert, 2 jaren geleden
wslotman, 2 jaren geleden
afbeelding van wslotman

Nieuwe Ipod betekent dus ook weer nieuwe accessoires. Dit is me al een keer eerder overkomen met de Ipod. pffffffff. Ik heb die oude meuk ook nog ergens thuis liggen volgens mij.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 179 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl