Apple verliest Brits hoger beroep tegen Samsung

tags:
Userpica

Apple verliest in het beroep tegen Samsung en moet een halfjaar adverteren dat Samsung geen copycat is. Minimaal in Arial 14.

Apple heeft in hoger beroep opnieuw een Britse rechtszaak tegen Samsung verloren, meldt de BBC donderdag. De rechter in Londen had in juli geoordeeld dat Samsungs Galaxy Tab-tablets niet te veel leken op de geregistreerde ontwerpen van de iPad. De rechter noemde de Samsung-apparaten toen minder 'cool', omdat Apple's 'extreme eenvoud' in het ontwerp zou ontbreken. Apple werd destijds veroordeeld tot het adverteren dat Samsung geen inbreuk op zijn rechten had gemaakt.

Apple ging in beroep, maar vangt nu opnieuw bot. Het beschuldigde Samsung-ontwerp vertoont volgens de rechter te weinig gelijkenis met het geregistreerde ontwerp van Apple. 'Van de voorkant lijekn ze te horen bij de familie waar Apple's ontwerp onder valt, maar de Samsung-producten zijn dunner en hebben afwijkende details aan de achterkant', aldus de rechter donderdag. 

Apple moet nu van de rechter een half jaar een bericht op zijn site laten staan en advertenties plaatsen in diverse kranten en tijdschriften waarin het afstand neemt van de bewering dat Samsung een copycat zou zijn. Apple moet volgens de rechter met die advertenties expliciet bevestigen dat de Samsung-producten geen inbreuk maken op zijn ontwerpen, zodat hierover bij consumenten geen verwarring ontstaat. Om te voorkomen dat Apple kleine lettertjes gebruikt, moet de melding minimaal in een letter ter grootte van Arial 14 gebeuren.

Samsung heeft volgens de BBC verheugd gereageerd op het nieuwe vonnis. "We blijven vinden dat Apple niet de eerste was met een ontwerp van een tablet met een rechthoekige vorm en ronde hoeken", aldus een woordvoerder. "Als Apple doorgaat met het maken van buitensporige juridische claims op basis van zulke generieke ontwerpen hindert dat de innovatie in de gehele sector, waardoor de keus van de consument wordt beperkt."

Ook in de belangrijkste rechtszaak in de VS, die Apple op de meeste punten won, bepaalde de jury dat Samsung geen inbreuk op de iPad-ontwerpen had gemaakt. Samsung verloor de rest van die zaak wel en werd veroordeeld tot 1 miljard schadevergoeding. Apple eist een hogere vergoeding en importverboden voor diverse Samsung-smartphones, waarover de Amerikaanse rechter zich later dit jaar buigt.


basbadjas, 3 jaren geleden
afbeelding van basbadjas

Ach, dat Samsung op Apple wil lijken is een publiek geheim. Iedereen haalt de inspiratie toch ergens anders vandaan. Nu kappen met al die rechtszaken en innoveren met die hap!

En dan nu tijd voor de welbekende en uiterst vermoeiende Anti-Apple comments van "Ikkuh" in:
3
2
1...

Dick de Wit, 3 jaren geleden
afbeelding van Dick de Wit

Geeft samsung vrijbrief om lekker te blijven kopieren.

Atheistus, 3 jaren geleden
Atheistus, 3 jaren geleden
queenfanmichel, 3 jaren geleden
afbeelding van queenfanmichel

Een keer en wel genoeg hoor :-)

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Een tablet is gewoon een scherm en een scherm is nu eenmaal rechthoekig omdat veel content rechthoekig is (9:16 of 3:4 of 21:29,7). En ronde hoeken zijn de meest voor de hand liggende oplossing voor een apparaat dat je veel aanraakt (alle laptops die ik in mijn leven heb gehad hadden ronde hoeken). Dus de instanties die patenten verstrekken zouden gewoon iets kritischer moeten zijn en hun "nieuwheids" criterium eens wat strakker moeten hamteren. Dan was deze zinloze strijd ook nooit losgebarsten.

iPhone Gerrie, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Apple maakt iPad. Samsung maakt ook tablet. Lijkt er wel veel op. Apple moet excuses maken. LoL..

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Ford zeikt over Opel dat zijn auto ook 4 wielen en een dak heeft en stapt naar de rechter om een verbod op te leggen. Een blinde ziet de verschillen nog maar toch meent Ford dat vanaf de maan gezien en half dronken er overeenkomsten zijn.

Rechter zegt: Ford lult uit zijn nek en moet excuses aan bieden.

Lijkt me niet meer dan logisch en ja dat kan vermoeiend zijn als je een apple fanboy bent :)

queenfanmichel, 3 jaren geleden
afbeelding van queenfanmichel

Wat heeft Ford hiermee te maken, de auto is niet een uitvinding van Ford.

Of dacht je dit????

Daejji, 3 jaren geleden
afbeelding van Daejji

Kan ik me voorstellen.
Ben zelf gek op mijn iPhone 5 en iPad (verder niks van Apple en nooit gehad ook) maar de rechter heeft hierin gewoon gelijk.
Er wordt veel gekopieerd door Samsung..dat kunnen ze moeilijk ontkennen.
Maar de tablets van Apple zien er anders uit, die van Apple zijn gewoon mooier (mijn persoonlijke mening).
Maar een tablet kun je moeilijk een heel andere uiterlijk geven.

Gewoon doorgaan met producten maken Apple..het blijven gewoon de mooiste en meeste gebruiksvriendelijke apparaten.
Maar helaas ook zeer prijzig (iPad valt nog redelijk mee).


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 77 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl