Apple wil dat Samsung nog eens 700 miljoen extra dokt

tags:
Userpica

Apple eist dat Samsung 707 miljoen dollar extra aan schadevergoeding betaalt en dat 26 Samsung-toestellen niet meer in de VS verkocht mogen worden.

 

Apple's advocaten voeren de druk op Samsung op na de gewonnen juryzaak in Californië. Daarbij werd Samsung wegens kopiëren van het iPhone-ontwerp en patentinbreuk veroordeeld tot ruim 1 miljard dollar aan schadevergoeding. Maar volgens Apple is dat niet voldoende. Het bedrijf eist nu 707 miljoen extra. Ook aast Cupertino op een importverbod voor 26 Samsung-toestellen die inbreuk hebben gemaakt. 

Apple-advocaten schrijven dat Samsung 'ten koste van Apple's marktaandeel en winsten veel geld heeft verdiend aan de verkoop van 'iPhone-klonen'. Daar moet volgens hen een hogere schadevergoeding tegenover staan de dan huidige 1 miljard dollar. De 707 miljoen dollar extra is opgebouwd uit 400 miljoen voor namaken van ontwerpen, 135 miljoen voor patentschendingen, 121 miljoen voor bijkomende schade en 50 miljoen voor advocaatkosten. 

Samsung heeft de rechter in San Jose vrijdag gevraagd om de rechtszaak helemaal over te doen. Volgens de Samsung-advocaten was het juryvonnis onredelijk en niet gesteund op voldoende bewijs. De advocaten klaagden ook over de beperking van het aantal getuigen en deskundigen door de jury zodat er geen eerlijke rechtspraak mogelijk zou zijn geweest.

Samsung vindt dat de schadevergoeding moet worden verlaagd naar 35 miljoen dollar. Een uitspraak over eventuele importverboden en nieuwe schadevergoedingen volgt pas in december.

door Tonie van Ringelestijn, 24-09-2012 07:01 3114 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 108 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl