Arcade-kast met Atari-klassiekers in IE10 in Amsterdam

tags:
Userpica

Microsoft laat Nederlandse nostalgische gamers deze zaterdag oude Atari-classics spelen in nieuwe HTML5-versies op een Arcade-kast.

Microsoft showt ter promotie van Internet Explorer 10 oude Atari Arcade-spellen in de nieuwe webstandaard html5 nagemaakt voor de browser. Het gaat om bekende games als Space Invaders, Pong, Combat en Breakout, die trouwens in de nieuwe html5-versies ook goed werken op andere browsers dan IE10.

Deze week staan er volgens Microsoft Nederland twee arcadekasten met de Internet Explorer Atari-games in ons land. Eentje staat tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) in de lobby van de Stadsschouwburg in Amsterdam. Op zaterdag 20 oktober vindt daar de finale plaats. Ook staat er die zaterdag een kast bij de entree van de Melkweg. De games zijn ook te zien op een groot scherm. De highscore is goed voor een Windows 8-tablet.

Html5 maakt geavanceerdere spelletjes in de browser mogelijk zonder extra plugins zoals Adobe Flash. Niet alleen Microsoft gebruikt de nieuwe webbouwstenen om games te demonstreren. Er is bijvoorbeeld ook een webversie van het spel Cut the Rope. Zie ook de uitlegparty over html5 uit 2010.


Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Pics or it did not happen!

Simon Donkers, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon Donkers

Om te tonen dat in jouw browser de nieuwste en modernste zaken probleemloos werken, demo je spellen die zelfs op de meest antieke hardware werken?

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Pong had geen processor, maar bestond uit gewone analoge electronica. Om dat realistisch te simuleren, is een goede GTX660 videokaart oid best wel prettig. Standaard macbookje gaat dat niet trekken.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 117 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl