Architect Oscar Niemeyer ontwerpt serie AllStars

tags:
Userpica

De 105-jarige architect Oscar Niemeyer heeft voor Converse vijf versies van AllStars ontworpen.

Converse heeft afgelopen weConverse heeft afgelopen week een bijzonder setje sneakers gepresenteerd. Zijn AllStars in allerlei kleuren en schreeuwende patronen uitgevoerd, deze zijn stijlvol vormgegeven in ecru, rood, zwart en wit. De collectie is een samenwerking met de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. De man die met een streek van zijn potlood een gebouw kan uitleggen. De man die inmiddels 105 jaar oud is en klaarblijkelijk nog steeds mooie dingen maakt.

De set van vijf types sneakers is geïnspireerd op de non-lineaire esthetiek van de architect. “It is not the right angle that attracts me…", luidt zijn motto. Rondingen dus. Op de hoge All Star is de tekst van Niemeyers gedicht over curves in zijn eigen handschrift opgenomen. In de meeste van de vijf zijn de rondingen benadrukt met een rode bies.

Converse schat in dat de patta's van deze held alleen in geboorteland Brazilië goed verkopen. Ik denk dat de halve architectenwereld graag een online bestelmogelijkheid zou zien. Laat ik nou volgende maand naar Brazilië gaan.


AvMD, 3 jaren geleden
afbeelding van AvMD

Die man gaat maar door!
Zit zeker wel een leuke sneaker tussen of is dat alleen de architect in mij?
Converse denkt dat ze alleen in Brazili

Joost., 3 jaren geleden
afbeelding van Joost.

Als architect zie ik hier weinig waarde in. Commercieel trucje van converse, weinig vernieuwend, en alleen interessant voor architecten-groupies.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 19 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl