Bad trip: Nederlandse creditcardhacker uitgeleverd aan VS

tags:
Userpica

Een suïcidale 21-jarige Nederlander is uitgeleverd aan Amerika. Hij zou via spyware gestolen creditcardnummers hebben verkocht.

De vermeende creditcardhacker David S. opereerde onder nicknames als Fortezza, Empirion, Echelon en Xakep. Hij werd vorige maand met hulp van FBI-agenten opgepakt in Roemenië, een land dat bekendstaat om zijn betaalkaartfraude. Volgens Roemeense media deed hij daarna in de cel twee keer een zelfmoordpoging. Hij zei tegen de rechter dat hij in de gevangenis onmenselijk werd behandeld. Ook vergeleek hij het Roemense rechtssysteem met dat van de nazi's.

S. werd door Roemenië deze week uitgeleverd aan de VS. De verdenking luidt dat hij gestolen creditcardnummers heeft verkocht. In een verkoop ging het al om 44 duizend nummers. Een restauranteigenaar in Seattle kwam het misbruik op het spoor. De Nederlander werkte samen met een Amerikaan die al in november werd aangehouden wegens diefstal van duizenden creditcardnummers via spyware die hij bij twee bedrijven in Seattle had geïnstalleerd. Of S. alleen maar nummers die anderen stolen doorverkocht of ook zelf creditcardlezers skimde is niet duidelijk.

S. zou de creditcardgegevens voor 70 tot 80 dollar per stuk hebben verkocht. De nummers waren onder meer afkomstig van medewerkers van vliegtuigfabrikant Boeing. Beveiligingsexperts hadden online al eerder de jacht op David S geopend. S. claimt overigens dat hij onschuldig is. Hij wordt later deze zomer voorgeleid en kan een jarenlange gevangenis krijgen.

door Tonie van Ringelestijn, 12-06-2012 15:36 3093 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 147 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl