Betalen via microSD in mobiel

tags:
Userpica

Creditcardbedrijf Visa maakt contactloze betalingen mogelijk via speciale microSD-kaartjes in smartphones.

Turkse klanten van de grote Akbank, ook actief in Nederland, kunnen met Blackberry's betalingen verrichten via een speciale microSD-kaart in hun telefoon. Het kaartje werkt met DeviceFidelity's In2Pay-systeem, dat de draadloze NFC-techniek voor contactloos betalen op korte afstand gebruikt om bij Visa-betaalpunten af te rekenen. Ook toestellen van HTC, Samsung, LG, Nokia en Motorola krijgen later het microsd-betaalsysteem.

Visa test overigens ook een iPhone-case waar de microsd-kaart in kan. Betalingen gaan via Visa's payWave, dat natuurlijk lang niet overal beschikbaar is maar ook in Nederland door Visa wordt gepromoot. De iPhone-case, alleen nog voor de 3G en 3GS, maakt in principe ook contactloze toegang tot gebouwen of inloggen in computersystemen mogelijk.

Visa Europa is bij succes van plan de draadloze betaaldienst ook in andere landen op de markt te brengen. De oplossing met de geheugenkaart is nodig omdat bijna nog geen mobieltjes beschikken over NFC, dat voorlopig is geflopt als betaalmethode. We schreven er vier jaar geleden al over. Het Rotterdamse Payter probeerde het ook, maar dat kwam ook niet van de grond. Alternatieven zonder NFC zijn Rabo Sms Betalen en Hyves Afrekenen.


Bert, 5 jaren geleden
afbeelding van Bert

Kunnen we nu eindelijk eens een wereldwijde NIET Visa/Mastercard betaaloptie krijgen. Gewoon voor 1ct per transactie i.p.v. 2% transactiekosten.

Micha, 5 jaren geleden
afbeelding van Micha

Wat Bert zei.

poltxt, 5 jaren geleden
afbeelding van poltxt

Privacy? Veiligheid? Iemand?

The dick on your side, 5 jaren geleden
afbeelding van The dick on your side

Ik zou zeggen Ga je gang Bert! ;)

OT: leuk idee maar heb dit soort initiatieven nooit succesvol uitgerold zien worden. Dus eerst zien en dan geloven.

Cor, 5 jaren geleden
afbeelding van Cor

En al je muziek en foto's dan? En hoe zit het als iemand je telefoon/kaartje jat?

The dick on your side, 5 jaren geleden
afbeelding van The dick on your side

@cor lijkt me dezelfde problemen geven als iemand je creditcard meeneemt...

Cor, 5 jaren geleden
Yesn95, 5 jaren geleden
afbeelding van Yesn95

Ik ga dit bijna honderd procent zeker waarschijnlijk nooit gebruiken. Klinkt mooi maar dan valt je telefoon in je cup-a-soup en dan kan je ook niks meer kopen.

Edwin de Ron, 5 jaren geleden
afbeelding van Edwin de Ron

Hyves afrekenen en rabo sms betalen zijn prima voorbeelden van hoe micro payments, ook contactloos, werken! Net als MyOrder!

Vader Teresa, 5 jaren geleden
afbeelding van Vader Teresa

Gewoon betalen met een rekening met een "Hard bottom". Kan je nooit in de problemen komen. Overigens zijn de garantstellingen tegenwoordig best goed!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 129 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl