Beveiligingscamera herkent 36 miljoen gezichten per seconde

tags:
Userpica

Hitachi heeft een beveiligingscamera ontwikkeld die iedereen die ooit langs de camera liep in een fractie van een seconde opnieuw herkent.

Gezichtsherkenning wordt al geruime tijd toegepast voor beveiligingsdoeleinden. Een nieuw camerasysteem ontwikkeld door Hitachi Kokusai Electric kan het proces van herkenning aanzienlijk versnellen. De camera die getoond werd tijdens de Security Expo in Japan verwerkt foto’s en videobeelden meteen tijdens de opnames en herkent gezichten in real-time.

De makers beweren dat het systeem 36 miljoen verschillende gezichten in één seconde kan vergelijken. Herkende gezichten worden als thumbnails weergegeven zodat je in één oogopslag alle beelden van het desbetreffende gezicht voorgeschoteld krijgt. Het systeem bereikt deze enorme snelheid door meteen tijdens de opname de gezichtsherkenning op de beelden los te laten in plaats van te wachten tot na de opname.

De camera kent echt wel beperkingen. Het gezicht moet binnen een hoek van 30 graden horizontaal en verticaal in de camera kijken en de gezichten moeten minimaal 40 pixels in de hoogte en breedte groot zijn om herkend te kunnen worden. Hitachi zal de camera’s volgend jaar op de markt brengen.


Rebecca Jongeling, 3 jaren geleden
afbeelding van Rebecca Jongeling

"Als je niks te verbergen hebt" hoe je er niet bang voor te zijn en toch geeft het mij de kriebels. Niet dat ze het weten maar hoe snel en hoeveel men tegenwoordig iets over iemand kan weten. En computers zijn onfeilbaar maar mensen niet. In het dagelijks leven merk ik vaak genoeg dat mensen feiten op een onjuiste manier interpreteren. Dus nee ik geloof niet in Conspiracy Theory maar toch ben ik bang voor "dit soort" ontwikkelingen. Stel je voor dat Google deze camera's ook aan hun systemen gaat hangen... Net als Google streetview maar dan reallive... "We zullen de foto's geanonimiseerd binnen halen hoor."

EarlyBert, 3 jaren geleden
afbeelding van EarlyBert

1 gezicht herkennen in 1 seconde uit een database van max 36 miljoen opgeslagen beelden is wel even iets anders dan 36 miljoen gezichten in 1 seconde herkennen... De titel van dit bericht zou dus iets genuanceerder kunnen wellicht.

MarkV, 3 jaren geleden
afbeelding van MarkV

Helemaal met je eens. Daarnaast is het camera in dit geval minder relevant dan de software.

De title van The Verge:
"New surveillance system can compare your face against 36 million others in a single second"

Dat is de juiste titel.

Ik vind het overigens wel een dingetje. Een systeem dat iedere Nederlander + alle toeristen die er jaarlijks komen binnen een seconden kan herkennen en dus plaatsen. brrr

Oscar Scholten, 3 jaren geleden
afbeelding van Oscar Scholten

Paar andere stukjes context die hier ontbreken zijn 1) het aantal daadwerkelijke identiteiten die opgeslagen zijn in het systeem; 1 identiteit zou zomaar eens meerdere plaatjes kunnen zijn. 2) de te verwachten nauwkeurigheid van dit systeem, en 3) de hoeveelheid servers. Op zich kan je dit vast wel op 1 stevige server laten draaien, maar dan vermoed ik dat het systeem niet erg nauwkeurig zal werken ...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 41 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl