Bijna miljard verlies voor Nokia

tags:
Userpica

De Finse telefoonboer zag in het eerste kwartaal van dit jaar de verkopen van mobiele telefoons instorten.

Het verlies in dit eerste kwartaal zit met 929 miljoen euro akelig dicht tegen het miljard aan. Vorige week gaf het bedrijf al een winstalarm af, toch is het verlies dubbel zo groot als analisten hadden verwacht. Ter vergelijking: vorig jaar maakte Nokia in het eerste kwartaal nog een winst van 344 miljoen euro. 

Dit eerste kwartaal zakte de omzet met bijna 30 procent naar 7,3 miljard euro. Nokia verwacht dat de dalende lijn zich in dit tweede kwartaal zal voortzetten. Ook denkt het bedrijf dat de verkoop van telefoons blijft dalen. Eergisteren nog kwam persbureau Reuters met het verhaal dat Nokia de slag om de operator al praktisch verloren heeft. Telecomproviders zouden de Lumia-toestellen niet goed genoeg vinden. Dat komt volgens de telco’s vooral door Windows: had er Android op de telefoons gestaan, waren ze makkelijker te verkopen.

Tot het tweede kwartaal van vorig jaar was Nokia nog leider in de markt voor smartphones. Pas in dat tweede kwartaal van 2011 verkochten Samsung en Apple meer telefoons dan de Finnen. Nokia topman Stephen Elop zegt dat lopende bezuinigen sneller doorgevoerd gaan worden om het verlies op te vangen.

door Floris Poort, 19-04-2012 1 reactie, 4588 views

Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Zouden de Inka's Nokia bedoeld hebben met het einde op 21 December 2012


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 92 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl