Blytes offline na problemen

tags:
Userpica

De 16-jarige Van Elsloo heeft zijn sociale netwerk offline gehaald. De website was in strijd met privacywetgeving en makkelijk te hacken.

Nadat Blytes genoot van de nodige media-aandacht, kreeg de website er al snel tienduizend gebruikers bij. Dit in combinatie met een aantal Denial of Service-aanvallen draaide de servers al snel de nek om. Op de site staat nu: 'Een kleine groep gebruikers verknalt op die manier het plezier van alle anderen door het moeilijk/onmogelijk te maken de site te bereiken.'

Daarop koos Tim van Elsloo ervoor om Blytes helemaal offline te halen, totdat de site voldoet aan de privacywetgevingen en beter beveiligd is. Blytes voldeed niet aan de Wet bescherming persoonsgegevens. Gebruikers kregen geen algemene voorwaarden voorgeschoteld.

'Je hebt algemene voorwaarden, dat valt onder het civielrecht. Die moeten ter hand worden gesteld. Dat kan ook elektronisch, maar je moet het gemakkelijk kunnen opslaan en uitprinten. Nu worden de algemene voorwaarden niet ter hand gesteld en ben je er ook niet aan gebonden', vertelt jurist en onderzoeker Jan-Jaap Oerlemans aan Webwereld. In deze voorwaarden moet ook duidelijk gemaakt worden hoe er wordt omgegaan met de privacygegevens van gebruikers.

Er was ook geen sprake van een SSL-beveiliging, waardoor vertrouwelijke informatie niet versleuteld werd verstuurd. Verder zat er geen limiet op het aantal inlogpogingen dat je kon doen, waardoor hackers constant pogingen konden ondernemen om iemands account binnen te dringen.


Lourens, 4 jaren geleden
afbeelding van Lourens

Jammer, maar zo werkt dat met start-ups: vallen en opstaan. Als Tim nu, gebaseerd op het succes in de eerste dagen, de juiste personen kan aantrekken om dit soort zaken op te lossen, kan hij laten zien dat de aanhouder wint.

giegel, 4 jaren geleden
afbeelding van giegel

Tja, zo simpel is het ook weer niet he, je wordt niet zomaar multimiljonair.

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Het is ook niet zo dat deze Van Esloo de enige is die met een 'Facebook-killer' bezig is. Sterker nog, daar zijn er best veel van. Maar omdat hij pas 16 is lijkt dit opeens een big deal te zijn. Misschien goed idee voor Bright om alle Facebook-imitaties eens op te sommen?

kijker21, 4 jaren geleden
afbeelding van kijker21

haha, liever lui dan moe?

Blurb, 4 jaren geleden
afbeelding van Blurb

Hoe gaat het eigenlijk met Diaspora?

aw, 4 jaren geleden
afbeelding van aw

vind 1 sociaal netwerk site wel genoeg, maarja dat is allang niet meer ;(

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Alsof dit ooit gaat lopen. Vraag me echt af hoe deze troep zo in t nieuws is beland. Echt alleen omdat ie 16 is?

supernaturel, 4 jaren geleden
afbeelding van supernaturel

Nee omdat er ook veel mensen er geen verstand van hebben ;).

Maar so far is het wel in lijn met facebook. Die houden zich ook niet aan de privacywetgevingen :P

Arjan, 4 jaren geleden
iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Was het hele idee van deze website online zetten niet om te kijken hoe snel hij er weer uit ligt. Knappe/rijke scholier die een redelijke DOS aanval overleeft. *Java LOIC opstarten doet

Blackberry Bright app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Blackberry Bright app gebruiker

Heeft iemand de site uberhaupt werkend gezien? Oh en 16, maak volgende keer een perspakket. Kunnen de jongens van bright en co tenminste nog iets zinnigs over je concept schrijven, ipv een bedenkelijk telegraaf sensatiestuk.

qwerty, 4 jaren geleden
afbeelding van qwerty

Hallo, Allen

Ik kan me goed herinneren dat hyves en facebook net als dit de lucht in gingen.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Zielige negatieve reacties van mensen die geen idee hebben wat een zo'n project omvat en nooit een dergelijke prestatie zullen neerzetten. Typisch.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Btw... Zijn vader zit in het bestuur van stage entertainment. Vandaar dat je dat ziet als tabnaam. Zijn site is gemaakt door derden. Nu.nl en meerdere sites zijn eigendom van het bedrijf waar zijn vader een hoge pief is. Deze knul heeft niets Zelf gedaan.

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Dat is niet waar ;)

Hij zit bij mij in de klas
en hij heeft het werkelijk zelf geschreven.
Ik ben er bij geweest dat hij dingen ter plekke aan het schrijven was

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Ah nog zo'n azijnpisser die denkt alles beter te weten...

dennis, 4 jaren geleden
afbeelding van dennis

Ik vind het toch knap van zo'n jongen. Ook inspirerend voor de huidige generatie jongeren, maak je eigen dingen, 'the sky is the limit' op het internet.

Ik hoop dat hij er een hoop van heeft geleerd en zijn volgende project beter zal worden geimplementeerd. Experimenteer er op los :)

iPhone Gerrie, 4 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Ik zie vaak van die blokjes met icoontjes van follow us here! En dan in een grid van 6x4. 24 stuks, hoeveel social networks moeten er zijn? Anders bedenk iets wat niet hetzelfde is, en waar ik wat aan heb?

., 4 jaren geleden
afbeelding van .

DOA noemen ze dat toch?

giegel, 4 jaren geleden
afbeelding van giegel

Misschien moet de vandenende foundation nog een extra donatie doen aan onze Tim, "pap, kan jij ome Joop ff pinguh"

Charlie, 4 jaren geleden
afbeelding van Charlie

Nou iedereen kan wel negatief zijn, ik ben zelf 17 ook geinstresseerd in deze branche maar het is knap lastig om dit te ontwikkelen .. En dan ook nog op 16 jarige leeftijd !! Een dikke 10 waard

Bert, 4 jaren geleden
afbeelding van Bert

Die algemene voorwaarden kom je op maar bar weinig websites tegen anders. Voorbeeld: http://www.biosagenda.nl/index.php?action=... Raar dat een initiatief van zo'n jongen daardoor ineens verijdeld wordt.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 61 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl