Boekenlegger bladert mee

tags:
Userpica

Albatros vliegt door je boek zodat jij de pagina waar je gebleven bent makkelijk terugvindt.

Bij een eBook heb je het probleem niet, maar als je een papieren boek leest, kun je wel eens moeite hebben met het terugvinden van de juiste pagina. Een boekenlegger werkt als je bewust en consequent je lintje (of oude envelop) tussen de pagina's stopt. Maar wat als je ergens van schrikt, je in de trein even moet opstaan, het boek uit je handen laat vallen omdat je nou juist leest om in slaap te vallen, of gewoon een beetje onhandig bent? Daarvoor is er nu de Albatros.

Albatros is boekenlegger die met je mee bladert. Het bestaat uit een slim gevouwen plastic strip. De beide uiteinden met herplaatsbaar plakstripje plak je achter de eerste en laatste pagina van je boek. De geknikte vorm (als een vogel in vlucht) rust met zijn punt tussen de opengeslagen pagina's. Sla je een pagina om, dan floept het vogeltje even omhoog om daarna weer op zijn  plaats te zakken. Valt het boek dicht, dan zit de albatros op zijn plek te wachten tot je verder leest. Zo slim dat je je afvraagt waarom het niet eerder is bedacht. Dank voor nu aan bedenker Oscar Lhermitte.

Albatros is een crowdfunding project bij Indiegogo. In 48 uur is er 2 duizend dollar opgehaald. De teller staat nu op 16 duizend dollar, waarmee de limiet is gehaald. Je kunt nog inschrijven om een set voor 10 dollar te bemachtigen.

Albatros bookmarks from Oscar Lhermitte on Vimeo.


BrightKnight, 3 jaren geleden
Flater, 3 jaren geleden
afbeelding van Flater

Prachtig: je plakt je albatros in een boek, dus dan kan-ie er niet meer uit. Ieder boek een albatros en zo lopen ze binnen. Product is geniaal in zijn eenvoud en geniaal in het verdienmodel ;-)

Ingeborg van Lieshout, 3 jaren geleden
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Let op de woorden "herplaatsbaar plakstripje". De wereld is mooi! :-)

Luuk Hermans, 3 jaren geleden
afbeelding van Luuk Hermans

Wordt je dan niet afgeleid door dat dingetje als je aan het lezen bent vraag ik me af.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 82 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl