Breivik-filter op Noorse krantensite

tags:
Userpica

Even geen zin in nieuws over de massamoordenaar Anders Breivik? Een Noorse krantensite heeft er een speciale knop voor. 

Het maakt niet uit wanneer je de afgelopen week op Nu.nl keek: er was geen moment dat er niets over de vreselijke daden van de Noorse massamoordenaar Breivik op de homepage stond. In Nederland volgen we de rechtszaak op de voet. Goed in te beelden is dat in Noorwegen de kranten en nieuwssites bijna nergens anders over berichten.

Maar daar word je natuurlijk niet vrolijk van als doorsnee Noor. De website van het dagblad Dagbladet heeft daarvoor de 'Verberg Breivik-knop' in het leven geroepen, officieel de 'Geef nieuws weer zonder de 22 juli kwestie-knop'. Door hierop te klikken, verdwijnt al het nieuws over Breivik van de pagina.

Dit zorgde voor veel ophef in de andere Noorse kranten, maar ik vind het een mooie manier om mensen zelf te laten bepalen welk nieuws ze willen zien.

Zo ben ik erg geïnteresseerd in de Verberg Sensatienieuws-knop op Telegraaf.nl en de Verberg Patricia Paay & Patty Brard-knop voor mijn hele internet. En wie heeft er behoefte aan de Verberg Apple-knop op Bright?

door Bram van Dijk, 20-04-2012 3 reacties, 2874 views

Rick Soons, 3 jaren geleden
afbeelding van Rick Soons

Engadget.com had ook een geen Apple link voor hun volgers: http://www.engadget.com/2010/04/02/sick-of...

Die hebben blijkbaar al langer last van de "discussies" over Apple vs de rest

Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Bright is mijn verberg sensatie nieuws knop. Van mooie gadgets wordt ik vrolijk in plaats van sensatienieuws dat waarschijnlijk door media overschot voorlopig steeds meer zal worden. Dus als afwisseling schakel ik over op bright als het ff te bond is op nu.nl

yesn95, 3 jaren geleden
afbeelding van yesn95

Ja maar als je sensatie verbergt op telegraaf.nl is die website helemaal leeg


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 163 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl