Brussel onderzoekt Apple-kartel ebooks

tags:
Userpica

De Europese Commissie onderzoekt mogelijke kartelafspraken over ebooks tussen Apple en uitgevers.

Vijf grote uitgevers in Frankrijk, Duitsland, de VS en Groot-Brittannië zouden met Apple prijsafspraken hebben gemaakt om concurrentie op de ebookmarkt te beperken, aldus de Europese kartelwaakhond. In maart deed de Europese Commissie al enkele invallen bij uitgevers. Zij zouden samen met Apple prijsafspraken hebben gemaakt, om ebooks voor hogere prijzen te kunnen verkopen.

Brussel geeft het onderzoek nu prioriteit, maar hoe lang het gaat duren is nog niet bekend. De toezichthouder heeft nog niet uitgewijd over de precieze rol van Apple. Ook in de VS is Apple eerder dit jaar gedagvaard wegens het maken van prijsafspraken rond digitale boeken. Het gaat om dezelfde vijf uitgevers, die de afspraken zouden hebben gemaakt als reactie op Amazons lage prijzen. Uitgevers hebben eerder geklaagd dat Amazon zijn Kindle promootte via stuntprijzen voor ebooks, waardoor consumenten voortaan die tijdelijk lage prijzen zouden verwachten.  

Apple startte begin 2010 met zijn iBookstore. Sinds eind september van dit jaar zijn de eerste betaalde Nederlandse boeken in de iBookstore te vinden. 


SpacyRicochet, 3 jaren geleden
afbeelding van SpacyRicochet

Waren ebooks voordat de iPad bestond niet ook al véél te duur?

Maar ik ben benieuwd naar de resultaten van het onderzoek. Elke poging om ebooks de significant goedkopere optie te maken in de boekenmarkt juich ik toe.

topnieuwtjes.nl, 3 jaren geleden
afbeelding van topnieuwtjes.nl

Hier is altijd het laatste nieuws.

Altijd de Nieuwste Muziek!

http://www.TOPNIEUWTJES.nl/


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 93 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl