B&W haalt dock uit nieuwe Airplay-speakers

tags:
Userpica

Bowers & Wilkins komt met twee nieuwe draadloze speakers met Airplay. Zonder oude of nieuwe iPhone-dock.

 

Draadloze speakers zijn dankzij AirPlay bezig met een opmars. Steeds meer fabrikanten vervangen speakerdocks door boxen die geheel draadloos werken. Niet onverstandig, gezien het gedoe met de nieuwe Lightning-aansluitpoort in de iPhone 5 en de nieuwe iPods. Bowers & Wilkins introduceert als opvolger van zijn Zeppelin Air-dock bijvoorbeeld twee van die nieuwe Airplay-speakersystemen, zonder een iPhone-ingang.

De A7 en de A5 hebben een vergelijkbaar uiterlijk, maar de A7 is een slag groter. Hij heeft een 25-watt tweeter, twee mid-range drivers en een 6 inch subwoofer. De A5 heeft onder meer een kleinere woofer. Beide speakers hebben een digitale audioconverter die de geluidskwaliteit van muziekstreams kan 'upscalen' naar 24-bit. 

De speakers kunnen zowel via Wifi als een netwerkkabel online en hebben ook een gewone 3,5 mm audio-ingang. Er zit verder een kleine remote bij. Echt goedkoop zijn ze niet, maar dat is te verwachten bij B&W. De A7 Wireless Speaker kost 800 dollar en de A5 kost 500 dollar. De Europese prijzen zijn nog niet bekend. De oude Zeppelin Air kostte 600 euro. B&W biedt een Setup App om AirPlay op de A5 en A7 aan de praat te krijgen en om verschillende speakers een eigen naam te geven.6

door Tonie van Ringelestijn, 25-09-2012 06:06 6729 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 115 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl