B&W haalt dock uit nieuwe Airplay-speakers

tags:
Userpica

Bowers & Wilkins komt met twee nieuwe draadloze speakers met Airplay. Zonder oude of nieuwe iPhone-dock.

 

Draadloze speakers zijn dankzij AirPlay bezig met een opmars. Steeds meer fabrikanten vervangen speakerdocks door boxen die geheel draadloos werken. Niet onverstandig, gezien het gedoe met de nieuwe Lightning-aansluitpoort in de iPhone 5 en de nieuwe iPods. Bowers & Wilkins introduceert als opvolger van zijn Zeppelin Air-dock bijvoorbeeld twee van die nieuwe Airplay-speakersystemen, zonder een iPhone-ingang.

De A7 en de A5 hebben een vergelijkbaar uiterlijk, maar de A7 is een slag groter. Hij heeft een 25-watt tweeter, twee mid-range drivers en een 6 inch subwoofer. De A5 heeft onder meer een kleinere woofer. Beide speakers hebben een digitale audioconverter die de geluidskwaliteit van muziekstreams kan 'upscalen' naar 24-bit. 

De speakers kunnen zowel via Wifi als een netwerkkabel online en hebben ook een gewone 3,5 mm audio-ingang. Er zit verder een kleine remote bij. Echt goedkoop zijn ze niet, maar dat is te verwachten bij B&W. De A7 Wireless Speaker kost 800 dollar en de A5 kost 500 dollar. De Europese prijzen zijn nog niet bekend. De oude Zeppelin Air kostte 600 euro. B&W biedt een Setup App om AirPlay op de A5 en A7 aan de praat te krijgen en om verschillende speakers een eigen naam te geven.6

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 90 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl