Canon 5D Mark II hack met 93 jaar oude lens

tags:
Userpica

Filmmaker Jason Bognacki hackte zijn Canon 5D Mark II door een vouwcamera uit 1919 als objectief te monteren. Met een verbluffend resultaat.

We leven in een tijdperk waarbij we vaak denken dat het nieuwste van het nieuwste ook het beste is. Filmmaker Jason Bognacki wilde echter experimenteren door het oude met het nieuwe te combineren. Jarenlang had hij een oude Piccolette Contessa-Nettel vouwcamera uit 1919 in de kast liggen. Hij vroeg zich af hij nog foto’s kon nemen met die camera.

Hoewel het 127mm filmformaat met enige moeite nog wel verkrijgbaar is, besloot Bognacki de vouwcamera zo aan te passen dat hij hem als objectief op zijn Canon 5D Mark II kon monteren. De resultaten zijn verbluffend. De bijna honderd jaar oude Zeiss Ikon 7.5cm f6.3 lens levert haarscherpe beelden die niet onder doen voor moderne objectieven.


Freek op 't Einde, 3 jaren geleden
afbeelding van Freek op 't Einde

wat een waanzinnig goede vondst. en wat een kwaliteitslens!

Simon90, 3 jaren geleden
Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Contrast van een geprakte banaan, Trombicula autumnalis die door je 5D gaan lopen, en een hoop stank tijdens het werken.
Overigens lijkt de lens waarmee de setup is gefotografeerd NOG slechter. Is dat er een uit een Tomy Kiddycam?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 175 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl