Chinezen verslaan Nederland tijdens WK robotvoetbal

11-07-2011 10:13 Laatste update: 28-04-2018 22:50

Het robotvoetbalteam Tech United werd dit jaar tijdens het WK Robocup in Instanbul voor de tweede keer verslagen door het Chinese team Water.

Net zoals voorgaande jaren startte de WK Robocup voorTech United, het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven voorspoedig. In de halve finale versloeg het RFC Stuttgart waarmee Tech United in de finale kwam om het wederom op te nemen tegen het oersterke Chinese team Water.

De tribune zat vol en de wedstrijd werd live gestreamd naar fans die niet in Istanbul aanwezig konden zijn. Water scoorde meteen na de kickoff. De stand was al snel 3-0 maar Tech United wist dankzij uitvallende Chinese robots de stand bij rust tot 5-2 te brengen. Na de rust speelden de Chinezen met minder dan de vijf toegestane robots en de robotvoetballers van Tech United scoorden er lustig op los.

Tech United kampte echter ook met technische blessures. Ondanks dat de keeper lage schoten goed tegenhield, zorgde een kapot rekje op de robot ervoor dat hoge balletjes net onder de lat niet tegen te houden waren. In de laatste minuut was de score 5-6 in het voordeel van de Chinezen. Helaas was er niet genoeg tijd om gelijk spel te maken voordat de scheidsrechter de wedstrijd na twee keer 15 minuten speeltijd af floot. Tech United behaalde dus een tweede plaats op het WK.