Chirurgen gebruiken Kinect voor foto's in de operatiekamer

Userpica

Een ziekenhuis in London is een proef begonnen met Xbox Kinect in de operatiekamer. Chirurgen kunnen met bewegingen door scans en rontgenfoto's bladeren.

Het is opvallend hoeveel toepassingen er zijn ontwikkeld voor Microsofts Xbox Kinect-camera die niets te maken hebben met gaming. Wetenschappers experimenteren volop met de game-accessoire en nu heeft Kinect ook zijn weg naar de operatiekamer gevonden in het Guy's and St Thomas' ziekenhuis in London.

Chirurgen kunnen nu tijdens een operatie door met hun armen te bewegen en via stembediening medische beelden zoals rontgenfoto's en CT-scans raadplegen. Met name in de steriele omgeving van een OK is een dergelijke toepassing een uitkomst. Afhankelijk van de operatie verlaat een chirurg normaal gesproken de operatietafel meerdere malen per uur om medische beelden van zijn patiënt te raadplegen.

Veel chirurgen vragen een assistent om een beeld op het computerscherm te draaien, te pannen of te zoomen. De chirurg verliest door zo'nonderbreking soms zijn concentratie. Het Kinect-systeem biedt de chirurg de mogelijkheid om eenvoudig door medische beelden te bladeren zonder de operatietafel te verlaten of zijn workflow te onderbreken.


OSC4R, 3 jaren geleden
afbeelding van OSC4R

Ben benieuwd of ze Microsoft hier nog voor moeten betalen als dit vaker wordt toegepast. Wel bizar om te zien hoe vaak Kinect wordt getest in verschillende situaties, het is allang niet alleen meer voor de Xbox.

Cuchillo, 3 jaren geleden
afbeelding van Cuchillo

Waarom betalen? Als je de Kinect heb gekocht mag je er daarna mee doen wat je wilt.

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Nee, er zitten zeker wel licentiekosten aan verbonden voor de industrie. Ze zijn niet gek.

Marcel Timmer, 3 jaren geleden
afbeelding van Marcel Timmer

Als je de Kinect for Windows sensor koopt, dan zit daar het commerciële gebruik bij in.
Dus geen extra kosten anders dan de sensor.
SDK is gratis.
http://www.microsoft.com/en-us/kinectforwi...

Mitchel, 3 jaren geleden
afbeelding van Mitchel

Ze kunnen beter dit gebruiken: http://www.theverge.com/2012/5/21/3033634/...
goedkoper en accurater


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 158 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl