Chocolade printen

tags:
Userpica

Je hebt 3D printers voor metaal, plastic en zand. Nu kan je ook in chocolade printen

De Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) in Engeland heeft een prototype ontwikkeld waarmee je in 3D chocolade kunt printen. Net zoals bij andere 3D printers (zie meerdere berichten over 3D op Bright) wordt het design laagje voor laagje opgebouwd. De printer kan 3D CAD tekeningen uitprinten, door precies de temperatuur goed te hebben van het materiaal. 

Helaas is het nog niet mogelijk om je eigen designs op te sturen en je geprinte chocoladekunstwerk later ergens op te halen. Dit zou natuurlijk een prachtige manier zijn om je geliefde met Valentijn te verrassen. Ook voor restaurants of koffietentjes zou het mooi zijn om, in plaats van een standaard chocolaatje, er eentje aan te bieden in de vorm van een logo.

Zien jullie nog leuke toepassingen voor deze 3D chocoladeprinter? En in welke materialen zouden jullie nog meer willen kunnen printen? 

door Karlijn van den Berg, 09-07-2011 11:14 9 reacties, 3607 views

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Waarom breng je dit als nieuws? Het is maar een promotiefilmpje voor aankomende studenten hoor. Je kunt al lang tig verschillende bouwpaketten kopen van 3D printers waarmee je thuis zelf kunststof, pasta of chocolade kunt printen...

Wealot, 3 jaren geleden
afbeelding van Wealot

Wat de meneer troll hierboven bedoelt is: "leuk zeg! Ik zou ook wel met gummi bears willen printen :D"

Caparole, 3 jaren geleden
afbeelding van Caparole

Kaas. Sugru. Rubber/siliconen. Deeg. Zeep.

Maikel22, 3 jaren geleden
afbeelding van Maikel22

0:32 LOL: Techlollogy, techlollogy, techlollogy...

sjaak, 3 jaren geleden
afbeelding van sjaak

Check www.unfold.be
Printen met klei
Hoppa!

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Elke morgen print ik een keutel in 3D. Is dat ook tof?

Android fanboy BRIGHT gebruiker 8-) , 3 jaren geleden
iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Een beetje banketbakket doet 't zelfde met z'n spuitzak. Maar het lijkt tegenwoordig wel of elk ambacht vervangen moet worden door technologie...

Sceptisch, 3 jaren geleden
afbeelding van Sceptisch

Heel logisch, banketbakkers blijven namelijk steken in creativiteit wat ambacht betreft. Wellicht dat in er in een paar steden nog echte taartkunstenaars rondlopen maar het gros komt niet verder dan de groen marsepeinen taart met voetbal en foto.

Met printen kunnen ontwerpers weer een impuls geven aan deze banketbakkers, omdat het veel minder tijd kost. Je snapt volgens mij niet dat het corporatisme doelbewust bezig is met het zogenaamde 'deskillen' van de maatschappij. Juist dit soort initiatieven zorgen er voor dat skills weer bij de bevolking belanden. Voorbeeldje: Hoeveel jongeren kunnen er nu nog banden plakken? Ik bedoel maar.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 177 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl