Chrome-bug crasht nieuwe Macbooks

tags:
Userpica

De nieuwe Macbooks kunnen crashen door een bizarre bug in Google Chrome. Of is het een bug in Mac OS X?

Deze crash heb ik zelf ook ervaren: de nieuwe generatie Macbook Air met Intel 4000- graphics hield er abrupt mee op tijdens het streamen van de halve finale tussen Italië en Duitsland op mijn logeeradres in Palo Alto, Californië. En het lag niet aan de verbinding, of de site van tv-zender ESPN3, het was een harde crash, waarna een automatische reboot volgde. Ik bleek niet de enige die dat overkwam.

Google bevestigt nu dat een bug in de Mac-versie van zijn Chrome-browser er voor zorgt dat Macbooks met Intel 4000-graphics, zoals de nieuwe Air en de nieuwe Pro's, kunnen crashen. De bug veroorzaakt een een kernel-falen, wat op zich niet moet kunnen. Google spreekt dan ook van een bug in Mac OS X die Apple zou moeten fixen.

Google werkt zelf ook al aan een oplossing. In de tussentijd brengt Google een update uit die diverse functies waarmee de grafische kracht van de browser wordt uitgebreid via de grafische eenheid van Intel uitschakelt.


ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Dacht dat Apple voor het toelaten van apps alles zo goed testte. Is dit dan ook weer een broodje aap?

Koen88, 3 jaren geleden
afbeelding van Koen88

Dat is voor de Mac App Store.

Overigens vind ik de titel van dit artikel zeer slecht omdat het overduidelijk een fout van Google is.

Koen88, 3 jaren geleden
afbeelding van Koen88

*ik bedoelde de subtitel.

Robin, 3 jaren geleden
afbeelding van Robin

Daar zou ik niet al te zeker van zijn.
De kernel laten crashen duidt ook op een fout in het OS. Waarschijnlijk is het een combinatie van factoren, Apple zal hier zeker ook naar moeten kijken.

Simon Donkers, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon Donkers

De subtitel is juist. Een programma zou nooit jouw PC vast moeten laten lopen. Het programma kan hooguit je PC trager maken tot je het afsluit.
Dat nu de Mac ren kernel failure krijgt en herstart betekend dat de Mac niet op een goede manier omgaat met storingen in programma's.
Natuurlijk zit de bug in Chrome maar een goed ontwikkeld OS zou niet moeten crashen door een bug in een applicatie. En dat is net zo goed een bug.

0xd020, 3 jaren geleden
afbeelding van 0xd020

Waarschijnlijk een fout in de OSX kernel driver van de videochip. Beetje slordig van Apple, maar snel te patchen. Onmogelijk dat de fout bij Google ligt, aangezien Chrome niet eens root rechten nodig heeft bij de installatie.

Jorrit, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorrit

Yup, Koen is gewoon dom en een Apple fanboy. Als hij even wat beter las kon hij zich realiseren dat een kernel panic wat anders is dan "gewoon" een programma dat crasht, en concluderen dat de fout dus inderdaad bij Apple ligt.

Pro-user, 3 jaren geleden
afbeelding van Pro-user

Jorrit is stupid en m.therf.cker. Dat is omdat ik het zo vind

Jorrit, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorrit

Ten eerste, het is nog steeds "een motherfucker", niet simpelweg "motherfucker". Daarnaast gebruik je stupid waar het niet nodig is (gewoon stom zeggen volstaat) en daarbovenop is je redenering ook nog bijzonder solide. Je bewijst mijn punt alleen maar dat de gemiddelde Apple fanboy alleen maar dom modder kan gooien.
Leuk feitje: ik heb een Macbook Pro en een iPhone 4, mocht je willen roepen dat ik een "gefrustreerde Micro$oft Windhoos gebruiker " ben.

Robin, 3 jaren geleden
afbeelding van Robin

Het feit staat vast dat de gemiddelde Apple gebruiker vrij 'dom' is als het op techniek aankomt. De meeste Apple fanboy's hebben nooit problemen, totdat je door vraagt :)

Ps: zelf een happy Mac & windows gebruiker


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 130 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl