Commerciële ruimteschip Dragon onderweg naar ISS

tags:
Userpica

De eerste van twaalf missies waarbij SpaceX vracht van en naar het International Space Station vervoert.

Afgelopen mei mocht astronaut André Kuipers tijdens de testvlucht van de Dragon het eerste commerciële ruimteschip aan het ISS docken. Het succes van de missie leverde het bedrijf SpaceX een contract op bij NASA om twaalf vrachtmissies naar het ISS uit te voeren. Zondagavond lanceerde SpaceX met succes de eerste van die twaalf missies. Zelfs met maar acht van de negen motoren in de raket.

Het commerciële ruimteschip Dragon is met vracht onderweg naar het ISS en zal woensdag bij het ruimtestation arriveren. De Dragon vervoert ruim 400 kilogram aan materialen en goederen. Een deel van die materialen zijn nodig voor de 166 experimenten die astronauten aan boord van het ISS zullen uitvoeren, maar bestaat ook uit voedsel, kleding en batterijen voor de bemanning.

De Dragon zal echter ook enkele honderden kilo's mee terug nemen naar de aarde zoals ISS hardware maar ook de resultaten van onderzoeken naar mensen in de ruimte, biotech en educatieve experimenten. De Dragon zal eind oktober terugkeren en een parachutelanding in zee maken langs de kust van Californië.

door David Lemereis, 09-10-2012 3335 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 56 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl