Computergestuurde choreografie van 608 koperen regendruppels

tags:
Userpica

Het lukt de installatiemakers van ART+COM weer om te facineren met honderden bolletjes aan een touwtje.

In 2008 deden ze het voor het BMW Museum met bolletjes, in 2011 voor de Deutsche Bank met driehoekjes en nu voor het Changi vliegveld in Singapore met druppels: een kinetische installatie bestaande uit honderden objecten aan een touwtje.

Dit keer dus met koperen druppels, overgoten met aluminium. De installatie Kinetic Rain (video), van 75 vierkante meter groot en 7,3 meter hoog, dient als oase van rust in het midden van het hectische vliegveldleven. Alle druppels hangen aan een dunne stalen kabel, verbonden aan een klein motortje. Samen voeren ze een computergestuurde choreografie van 15 minuten uit.

Natuurlijk getuigt het niet van de grootste creativiteit om steeds hetzelfde trucje te herhalen, maar het mooie van het werk van ART+COM is dat het blijft boeien. Van mij mogen er nog wel tien van dit soort installaties bijkomen. Liefst ook een in Nederland.

door Bram van Dijk, 13-07-2012 1 reactie, 3794 views

Sander db, 3 jaren geleden
afbeelding van Sander db

Heel erg gaaf!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 15 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl