Crowdfund je eigen satelliet in space

tags:
Userpica

Via het KickStarter project KickSat kan je je eigen satelliet crowdfunden.

KickSat is een initiatief van Zac Manchester, een AeroSpace- student aan de Cornell Universiteit. Hij heeft goedkope, miniatuur ruimtevaartuigen ontwikkeld die voor een paar honderd dollar per stuk in een lage baan om de aarde gebracht kunnen worden.

De miniatuur ruimtevaartuigen heten Sprites en dankzij de lage kosten van een Sprite kunnen er duizenden in een baan rond de aarde gebracht worden zodat iedereen de ruimte kan onderzoeken. Althans dat is het doel van Zac. De Sprites zijn zo klein als een postzegel, hebben een zonnepaneeltje, een radiozender, een microcomputer, geheugen en sensoren aan boord.

Deze eerste versies die Zac met crowdfunding wil financieren via het KickStarter-project KickSat kan niet veel meer dan zijn eigen naam en een paar bitjes vanuit de ruimte naar de aarde sturen. Toekomstige versies kunnen met allerlei sensoren worden uitgerust zolang deze op de Sprite passen.

Voor nu is het de bedoeling dat Zac zoveel mogelijk Sprites de ruimte instuurt om de communicatie mogelijkheden van de Sprites te testen en demonstreren. Via een wereldwijd netwerk van amateur grondstations over de hele wereld zullen de radio signalen van de Sprites gevolgd worden. Tegelijkertijd wil Zac uitzoeken hoe de elektronica het onder de extreme omstandigheden van de ruimte uithoudt.

Als Zac genoeg geld bij elkaar verzamelt, worden de Sprites via een CubeSat, een gestandardiseerde kubussatelliet, met honderden tegelijkertijd in een lage baan om de aarde gebracht. De lage baan garandeert dat alle Sprites binnen enkele weken op zullen branden in de atmosfeer rond de aarde, zodat er geen space-junk achterblijft.

Zac heeft minimaal 30.000 dollar nodig en het lijkt erop dat hij zijn doel gaat halen want hij heeft nog 47 dagen en slechts 7000 dollar te gaan.


Breinpijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Breinpijn

De link over Sprites werkt niet.
Leek me net leuk om te lezen :-)

Ik ben benieuwd of het hem gaat lukken.

Ben, 4 jaren geleden
iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

GoTo: Kickstarter.com

Richard T., 4 jaren geleden
afbeelding van Richard T.

Volgens mij hebben we al genoeg troep in de ruimte... Zoveel dat het weer naar beneden valt...

Melvin, 4 jaren geleden
afbeelding van Melvin

Anders lees je eerst het hele stuk voordat je gaat reageren.
De lage baan om de aarde garandeerd dat er geen spacejunk achterblijft, want zij verbranden binnen enkele weken.

Sri, 4 jaren geleden
Sri, 4 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 40 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl