Crowdfund zonnepanelen op andermans of je eigen dak

tags:
Userpica

De een heeft genoeg ruimte voor zonnepanelen maar geen geld, de ander heeft geld maar niet genoeg ruimte. Een site zorgt voor de juiste match.

"Het is toch ons bier?" is de quote uit een Amstel-reclame die in mijn vriendenkring is blijven hangen en in allerlei vormen terugkomt. "Het is toch ons internet?", "Het is toch ons boterhammenworst?" en ga zo maar door. In dit geval zou het worden: "Het is toch ons zonnepanelen?"

Zonnepanelenvoorelkaar.nl brengt mensen die wel ruimte maar geen geld hebben en mensen die wel geld maar geen ruimte hebben bij elkaar. Zo willen ze ervoor zorgen dat veel meer Nederlanders zonnepanelen gaan aanschaffen.

Iedereen die wil investeren of wil kopen kan zich aanmelden op de website. Het risico voor de investeerder is erg laag, aangezien de zonnepanelen zichzelf terugverdienen en omdat Geldvoorelkaar.nl, de crowdfundingwebsite die het project mogelijk maakt, de financiële situatie van de geldvrager controleert.

De geldvrager plaatst na aanmelding een profiel op de site waarop hij aangeeft hoe veel hij wil lenen, voor welke tijd en met welke rente. De geschiktheid van het dak wordt beoordeeld door de fabrikant Zondag-Solar. Investeerders kunnen zich vervolgens inschrijven op een profiel.

De actie is twee dagen geleden begonnen. Op dit moment is het alleen nog mogelijk om je in te schrijven, de profielen komen later op de website.

door Bram van Dijk, 07-09-2012 2 reacties, 4533 views

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Waarom het funden regelen? Dak en kopers samenbrengen is al genoeg.

Frank1967, 3 jaren geleden
afbeelding van Frank1967

Kan een goed initiatief zijn, om zowel van zonnepanelen te profiteren als voor ons milieu dat ook mensen die het niet altijd mogelijk hebben groene stroom krijgen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 203 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl