Crowdpleaser: Maak eenvoudig je eigen robot

tags:
Userpica

Onze Kickstarter-tip van deze week: bouw in 45 minuten je eigen robot met Multiplo (de volwassen variant van Technisch Lego).

Altijd fijn: een project dat start vanuit een behoefte. "We waren docenten met een gebrek aan flexibel leermateriaal voor robotica. We waren niet tevreden met dat wat al op de markt was. Het was duidelijk dat we een oplossing moesten vinden."

Deze oplossing vonden de docenten uit Miami in Multiplo, een bouwpakket waarmee eenvoudig een robot te ontwikkelen is. De Multiplo is een volgroeide variant van Mechano en Technisch Lego.

De robot is direct uit de doos te monteren zonder veel technische kennis. "Je hoeft niet te programmeren, geen snoerendiagram te bestuderen, geen gereedschap te kopen en niet te solderen. Je kan een simpele robot in ongeveer 45 minuten in elkaar zetten."

Voor de techneuten is het goed om te weten dat programmeren wel mogelijk is, want het project is open source. De robot is te besturen met een afstandbediening zoals we die kennen van tv's.

Pas halverwege de campagne heeft Multiplo nu al meer dan vier keer opgebracht dan begroot, namelijk 65.000 dollar. Mede door deze fijne informatieve stop-motion promovideo. De Starter Kit is via Kickstarter te koop voor 139 dollar, de Building Kit voor 239 dollar en de Monster Building Kit voor 459 dollar.

door Bram van Dijk, 14-09-2012 1 reactie, 4724 views

Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Wel een leuk idee maar ook erg duur voor een paar servo's en een beetje elektronica.
Zeker omdat ze de ontwikkelkosten er al helemaal uit hebben.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 40 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl