Crowdpleaser: Mini-strandbeest van bamboe

Userpica

De Strandbeesten van Theo Jansen zijn nu ook als speelgoed op Kickstarter te krijgen.

Zelfs op video zijn de strandbeesten van Theo Jansen een indrukwekkend fenomeen. De Nederlandse kunstenaar begon al in 1990 met het maken van reusachtige beesten van pvc-buizen die zelfstandig over het strand konden lopen bij voldoende wind. Hij verwierf er wereldfaam mee en de beesten werden zelfs ingediend als Lego-bouwpakket.

Ook als crowdfundingproject doen ze het fantastisch. De speelgoedmakers van Small Wonder Toys lieten zich inspireren door de beesten en maakten de miniatuurversie Humble Velocipede van bamboe. Voor 100 dollar kon je een exemplaar kopen. Kon, ja, want met nog 5 dagen te gaan zijn alle Velocipedes uitverkocht en is de campagne stopgezet. Met 57 duizend dollar hebben ze hun doel al 5,7 keer overschreden.

Jansen zelf biedt al langer een strandbeest aan als miniatuur via zijn webshop. Deze plastic variant kost 40 euro en komt uit een 3D-printer.

De kunstenaar maakt nog steeds strandbeesten en laat ze af en toe uit op het strand bij Den Haag. De eerstvolgende keer is op 24 september.

Andere mooie crowdfundingprojecten deze week:

Molecule Synth: maak je eigen elektronisch muziekinstrument zo simpel als een Lego-bouwpakket.

The Bloombox iPhone Dock: een oplader en bloembak in één.

door Bram van Dijk, 19-08-2012 1 reactie, 6271 views

phonque, 3 jaren geleden
afbeelding van phonque

Fascinerend!
Check ook ff http://www.youtube.com/watch?v=HSKyHmjyrkA voor een mooie intro van Theo Janssen. Ga in september maar eens een bezoekje aan het strand in Den Haag brengen. Thx voor de tip!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 160 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl