Dat kan beter: restaureer Ecce Homo online

tags:
Userpica

Naar de Spaanse vrouw die een schildering van Jezus ’restaureerde’ is nu een prijs vernoemd. Je kunt 'm winnen door je eigen versie van Ecce Homo te tekenen.

Het was niet de week van Cecilia Gimenez. De Spaanse dame van boven de 80 jaar probeerde haar steentje bij te dragen aan de gelovige gemeenschap door het werk Ecce Homo van Elias Garcia Martinez te restaureren. De tand des tijds had heel wat van het werk afgedaan en kon dus wel een kwast gebruiken. Maar niet de kwast van Cecilia, bleek na afloop (BBC Reportage).

Volgens de kerk had het werk van Elias Garcia Martinex geen grote financiële waarde, maar was het erg waardevol voor de kerkbezoekers.

Maar dit is nog niet het einde van deze soap. Reclamebureau BBH Londen vonden het zo sneu voor de dame met haar goede wil dat ze een prijs naar haar vernoemd hebben. Op Ceciliaprice.com kan je jouw eigen Ecce Homo repareren, door middel van een eenvoudig tekenprogramma.

Degene die dit het mooiste doet en zijn inzending via Twitter kenbaar maakt, wint de Cecilia Award. In de galerie op Pinterest staan al een aantal schitterende voorbeelden.

Als je liever zelf in de huid van Jezus wil kruipen, Jezufy jezelf dan de hemel in.

door Bram van Dijk, 31-08-2012 3 reacties, 3788 views

Olafiolio, 3 jaren geleden
afbeelding van Olafiolio

ja hoor een nieuwe meme is geboren! had niet uit kunnen blijven natuurlijk! altijd leuk en creatief!

luuk58, 3 jaren geleden
afbeelding van luuk58

Hé! Hoi Olaf! Jij ook hier?

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Zeg, dit is geen dating-site!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 108 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl