Datacentra Apple vervuilen het meest

tags:
Userpica

Volgens Greenpeace is Apple momenteel het meest vervuilende it-bedrijf ter wereld. Google en Facebook doen het beter.

Greenpeace heeft uitgezocht waar de energie voor alle grote datacentra vandaan komt. Bij Apple blijkt die energie grotendeels door kolen- en kerncentrales te worden opgewekt, wat de milieu-organisatie uiteraard niet ziet zitten. Amazon en Microsoft zijn volgens Greenpeace een goede tweede en derde op dit gebied. Mede door de snelle groei van deze drie bedrijven hebben ze uiteindelijk een steeds grotere impact op het milieu volgens de activistische organisatie. 

Apple, clean my cloud! is de actie die een einde aan Apples milieuonvriendelijke energiegebruik moet maken. Maar de brief van Greenpeace is eveneens aan Amazon en Microsoft gericht. De milieuorganisatie prijst wel het drietal Google, Facebook en Yahoo. Zij zetten zich volgens Greenpeace wel voldoende in voor een schonere manier om de cloud in de lucht te houden.

Campagneleider Rolf Schipper benadrukt het belang van een schone cloud: “Als de cloud een land zou zijn, was het qua energieverbruik het vijfde land ter wereld. De it-bedrijven vormen daarom een onmisbare schakel in de transitie naar een schone en veilige energievoorziening." Men verwacht bovendien dat de hoeveelheid informatie in de cloud vervijfvoudigd is in 2020. Wil je weten hoe de in totaal veertien bedrijven het per geval doen? Zie de samenvatting (inclusief cijfers) van het onderzoek.


Joey Verseput, 3 jaren geleden
afbeelding van Joey Verseput

Green peace heeft ook altijd wat te zeiken. Het hele menselijk bestaan is slecht voor het milieu.

Koen88, 3 jaren geleden
afbeelding van Koen88

Jammer dat je dan niet de reactie van Apple hier bij zet die zeggen dat dit onwaar is en dat de berekeningen van Greenpeace fout zijn.

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Natuurlijk, Apple is een toffe peer, die zal haar fouten altijd netjes toegeven. Net als toen met de 'you're holding it wrong' Antenna-gate en het 'hang maar een paar netten neer' Foxconn debacle.

Of zou het toch zo zijn dat Apple eerst voldoende in de spotlights moet worden gezet eer ze hun fouten (halfbakken) oplossen?

NuVinci, 3 jaren geleden
afbeelding van NuVinci

Het is deels waar en onwaar. Apple is groot geworden en grootte qua groei en vorm kent z'n problematiek en uitdagingen. Op tal van gebieden. Zo idd ook door en onder mensen. Hun handelen, hebben en al het gebeuren wereldwijd. Alles heeft z'n invloed. En invloed weer de nodige gevolgen. ;)

NuVinci, 3 jaren geleden
afbeelding van NuVinci

Het is deels waar en onwaar. Apple is groot geworden en grootte qua groei en vorm kent z'n problematiek en uitdagingen. Op tal van gebieden. Zo idd ook door en onder mensen. Hun handelen, hebben en al het gebeuren wereldwijd. Alles heeft z'n invloed. En invloed weer de nodige gevolgen. ;)

wtfarno11, 3 jaren geleden
afbeelding van wtfarno11

Kan toch niet anders Apple heeft waarschijnlijk veel meer servers dan bv Microsoft. Waadoor ze meer energie verbruiken.

Adanteh, 3 jaren geleden
afbeelding van Adanteh

Laat ik je tot een nieuw woord introduceren: Relatief. Google heeft naar mijn weten ook wel iets meer servers staan dan Apple, maar die komen toch beter uit de rating. Rarara, hoe kan dit? Het gaat meer om efficiëntie, openheid en waar de energie vandaan komt. De hoeveelheid maakt verder niet heel veel uit.

pimbee, 3 jaren geleden
afbeelding van pimbee

Ik zal zo eens even naar de wc gaan. Dan vervuil ik enorm.

Jorrit, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorrit

Wtfarno, dat is een foute conclusie. Apple leent zelfs servercapaciteit bij van Microsoft op het monent, haha.

Freek op 't Einde, 3 jaren geleden
afbeelding van Freek op 't Einde

where is Steve when you need one. "Pak de hologram!"


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 51 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl