Datingsite voor letters

tags:
Userpica

Kom erachter welke lettertypes goed bij elkaar passen met de vrolijke letterdatingsite.

Voor sommige mensen heeft een letter (en een lettertype) karakter als dat van mensen. De 'A' van Garamond is een statige man met een klein hartje, de 'V' van Verdana is de dikke roddeltante met nieuwsgierige oren, de 'o' en 'd' als huilerige tweeling van de familie Calibri met de 'c' van Comic Sans als het gehandicapte broertje.

Als letters gevoel zouden hebben, zou TypeConnection.com hun datingsite zijn. Op de komische website kun je kiezen uit vijf lettertypes die je wil laten daten. Als je er één gekozen hebt, kun je de strategie kiezen om de ware te vinden. Zoek je iemand die er op lijkt of die een gezamenlijk verleden heeft? De volgende stap laat je kiezen tussen drie kandidaten. Slecht één daarvan is de juiste keuze.

De website lijkt een grote grap, maar als je goed leest geeft de maker Aura Seltzer een hoop tips hoe je verschillende lettertypes in één document kunt laten matchen. Ook toont ze van elke succesvolle combinatie een folder of website waarop de lettertypes samengaan.

door Bram van Dijk, 31-03-2012 1 reactie, 6213 views

Bart van de Biezen, 3 jaren geleden
afbeelding van Bart van de Biezen

Website ziet er mooi uit. Veel aandacht in gestopt. Heb zelf een tijd geleden twee artikelen geschreven over lettertypes voor het web en hoe je deze goed kan combineren. Leek me leuk om hierbij te plaatsen voor de geïnteresseerden.

http://www.bzzen.com/2010/06/lettertypes-v...
Over welke lettertypes direct geschikt zijn, in welke stijl deze passen en hoe je de stijl goed kan herkennen.

http://www.bzzen.com/2010/08/lettertypes-c...
Vervolg op het eerste artikel over welke font-stacks je kan combineren, en waar je moet letten op de combinaties.

Groetjes,
Bart


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 136 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl