De beste EISA gadgets van 2012

Userpica

De EISA heeft zijn oordeel weer uitgesproken over de beste elektronica van 2012-2013. De belangrijkste winnaars.

Elk jaar kiezen vijftig Europese magazines gespecialiseerd in audio, video, fotografie en mobiele elektronica de beste gadgets van het jaar. De winnaars ontvangen een European Imaging and Sound Association (EISA) award en mogen zich een jaar lang in hun categorie 'product van het jaar' noemen.

De Samsung Galaxy S III komt als beste Europese mobiele telefoon uit de bus en de HTC One S mag zich de beste sociale media telefoon noemen. Opvallend genoeg komt er dit jaar in de categorie Mobile Devices geen tablet voor.

Ook de Sony Xperia P wint een award maar dan in de categorie Groen als groenste telefoon. Deze categorie bestaat sinds 2005 maar het aantal awards is zeer beperkt. De Philips 55PFL6007 televisie mag zich de groenste tv noemen. De categorie Video heeft er een nieuw award bij in de vorm van beste Future Proof TV die gewonnen wordt door de Samsung UE46ES8000 omdat je de hardware van deze tv kan upgraden.

Fotografie is één van de meest uitgebreide categorieën. De Nikon D800 wint de camera van het jaar award, de belangrijkste, terwijl Sony met de SLT-A57 de beste dSLR camera van het jaar is en Canon EOS 5D Mark III de beste geavanceerde.

Er zijn ook diverse prijzen uitgedeeld onder systeemcamera’s zonder spiegel maar met verwisselbare lenzen, het segment waar momenteel de meeste groei in is. De Olympus OM-D E-M5 is beste compacte systeemcamera, de Samsung NX20 de beste geavanceerde en Fujifilm X-Pro1 werd verkozen tot de beste professionele. De Olympus TOUGH TG-1 is Europa’s sterkste All Weather camera. Hoe lang de gewone compactcamera nog bestaansrecht heeft vanwege de hevige concurrentie van smartphones valt te bezien, maar hij werd dit jaar in elk geval gewonnen door de Canon PowerShot G1 X.

Bekijk hier het overzicht met alle winnaars en die van voorgaande jaren.


Vrijdenker, 3 jaren geleden
afbeelding van Vrijdenker

2012 duurt nog 4 1/2 maand en nu al awards voor 2012-2013? Beetje voorbarig is het niet?!?

sowieso, 3 jaren geleden
afbeelding van sowieso

hahaha, vrijdenker wordt verdrietig want er zit geen iPhone bij (alweer).
Voor jou info: de iPhone 4s deed mee en yep die's het ook niet geworden :)

NoizeAntenna, 3 jaren geleden
afbeelding van NoizeAntenna

Nieuwsgierig naar de Samsung S8000 tv googelde ik daarop maar ik vind alleen een telefoon uit 2009.. Foutje?

Vrijdenker, 3 jaren geleden
afbeelding van Vrijdenker

Jammer hoor sowieso dat je nog steeds zo'n beperkt denkvermogen toont. Het maakt mij niet uit wat er als beste (waarvan dan ook) wordt gekozen. Maar volgens mij kan je pas vanaf 1 jan 2013 oordelen over wat "het beste" was in 2012.

sowieso, 3 jaren geleden
afbeelding van sowieso

We kunnen niet allemaal over zo'n uitgesproken intelligentie beschikken als jij :)

Vrijdenker, 3 jaren geleden
afbeelding van Vrijdenker

Jij in elk geval niet nee :-p

Cardi, 3 jaren geleden
afbeelding van Cardi

Sowieso: Toch vreemd dat in de eerste reactie het woord iPhone niet eens voor komt. En dan toch weet jij als non-fanboy er een iPhone opmerking van te maken..... Knap, heel erg knap!

Bleft, 3 jaren geleden
afbeelding van Bleft

Al heel lang niet actief op Bright en ik merk dat ik wat betreft de comments niet veel gemist heb...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 148 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl