De iPad was in het jaar 2000 nog dik en van plastic

tags:
Userpica

Een saaie rechtszaak tussen Apple en Samsung levert unieke foto’s op van de strikt geheime beginjaren van de iPad. 

Het maken van de iPad is niet over een nacht ijs gegaan. Al voordat er sprake was van de iPhone, was Apple bezig met een tablet. Dat wisten we al, heeft Steve Jobs twee jaar geleden zelf in een interview verteld. Volgens de wijlen Apple CEO was de iPad het begin. Jobs wilde een scherm waar je op kon typen en in het geheim ging een team ermee aan de slag. Pas toen Jobs de tablet met prille software en al zag, begon het hem te dagen dat ze met die techniek ook een telefoon konden maken.

Foto’s van die prehistorische iPad waar de iPhone uit voort gekomen is, zouden we Apple kennende nooit te zien krijgen. Maar door een rechtszaak tussen Apple en Samsung over het een of het ander zijn de jeugdfoto’s van de iPad nu toch openbaar geworden. En eerlijk is eerlijk: het was geen mooi kindje. Dik, bleek en van plastic doet het nog het meeste denken aan de onderkant van een ouwe iBook met een scherm eroverheen.

door Floris Poort, 19-07-2012 5 reacties, 5196 views

Oli4k, 3 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

Wow. Ik denk dat dit ding destijds aardig de hemel in was geprezen om zijn looks. De eerste witte iBook zag er ook tamelijk futuristisch uit toen. Alleen als je nu ziet naast nieuwe iPhone's en MacBooks lijkt het een relikwie uit de oertijd.

Roelez, 3 jaren geleden
afbeelding van Roelez

Wel slim dat ze het niet gelijk op de markt hebben gebracht maar door hebben ontwikkeld. De concurrentie stond bij de daadwerkelijke ipad 1 perplex

Roel Giesen, 3 jaren geleden
afbeelding van Roel Giesen

hahah en dan te bedenken dat bij de introductie van de iPad 1 iedereen zat te zeuren dat het een opgeblazen iPhone was... Integendeel dus... de iPhone is van origin een gekrompen iPad :D

Zo blijkt maar weer dat Apple toch wel heel goed nadenkt voordat ze iets op de markt zetten!

Elias Bey, 3 jaren geleden
afbeelding van Elias Bey

Prachtig! Zit qua vormgeving in de familie van eerste Ipods van dat moment

Floris Poort, 3 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

Klopt: die plastic omrande dock-connector komt me heel bekend voor.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 85 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl