De Porsche 911 op twee wielen

tags:
Userpica

De mooiste inzending van de Porsche Next Design Challenge is de Bike, een fiets geïnspireerd op het 911 model.

Porsche wilde wel eens weten wat er mogelijk was met hun oeroude ontwerp van de Porsche 911. Hiervoor schreven ze samen met de blog Co. DESIGN een prijsvraag uit: ontwerp een object kleiner dan een woonkamer en groter dan een tas waarin drie designelementen van de Porsche 911 terugkomen.

Senior Lead UX Designer bij Microsoft en ontwerper David Schultz ontwikkelde de Porsche Bike, inclusief kleine spoiler en een schuin aflopende bovenkant. "Mijn fietsontwerp deelt de 911 kerneigenschappen: licht, snel, simpel, duurzaam en tijdloos," zegt Schultz.

Helaas voor hem koos de jury voor deze zeven finalisten, zoals een ijszeilboot, een speakerset, een zaklamp en een heel huis. Allen ontvangen ze 1500 dollar. De winnaar (bekend op 21 mei) staat zo meteen voor een onmogelijke keuze: of 20.000 dollar, of een jaar lang rijden in een nieuwe Porsche 911.

Een ander groot merk dat eerder ontdekte wat er allemaal mogelijk was met hun merk, is LaCoste. In het LaCoste LAB ontwikkelden ze onder andere een surfplank, een rugbybal en eveneens een fiets.


Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Mooi hoe de raamstijlen van de 911 de basis van het frame vormen. Erg mooie kruisbestuiving. Beschikbaar voor de consument ? En de prijs ?

Roelez, 3 jaren geleden
afbeelding van Roelez

heel mooi daar hou ik nou van is ie te koop?

Foekie, 3 jaren geleden
afbeelding van Foekie

Ik zie een kickstarter.com project opkomen, mooie fiets.
Al zal Porsche er liever zelf geld aan verdienen en niet het recht geven deze via andere kanalen aan te bieden.

Sander db, 3 jaren geleden
afbeelding van Sander db

Onmogelijke keuze? Jaar lang 911 natuurlijk!

Freek op 't Einde, 3 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 130 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl