De tijdsgeest in voorwerpen

tags:
Userpica

Welke voorwerpen hangen over 100 jaar in het museum als symbool van deze tijd? Jij bepaalt het.

Honderd jaar geleden gebruikten we dagelijks andere spullen dan dat we nu gebruiken. En over honderd jaar zal dat wederom hetzelfde zijn. Omdat het Nederlandse Openluchtmuseumin Arnhem honderd jaar bestaat, gaat het op zoek naar de Tien van 2012: tien voorwerpen waarvan Nederlanders nu vinden dat ze voor de toekomst bewaard moeten blijven.

In een futuristisch filmpje geeft het museum alvast de suggestie van een toiletborstel. Op 22 mei selecteert de jury uit alle inzendingen vijftig voorwerpen die de tijdgeest weergeven waaruit het publiek tot 31 mei kan kiezen. Voor de tien bedenkers van de tien winnende voorwerpen wacht eeuwige roem en een opname in de museumcollectie van minimaal 100 jaar. Ook de motivatie telt mee in de beoordeling.

Inmiddels zijn er al meer dan 65 inzendingen binnen. Mirjam nomineert de geeltjes oftewel Post-it’s, Paul de kaasschaaf en Caroline de wegenkaart. Welk voorwerp wil jij dat jouw (klein)kinderen over 100 jaar in het museum kunnen zien?

door Bram van Dijk, 04-05-2012 1 reactie, 3755 views

Cas, 3 jaren geleden
afbeelding van Cas

Toch grappig, gebruik die 3 genoemde dingen al jaren niet meer: post-it memo's staan in m'n iphone, kaasschaaf, ik koop altijd plakjes en wegenkaart heb je een navigatiesysteem voor. Of ben ik nu inrens mijn tijd te ver voor uit??


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 164 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl